Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aleșii au respins mărirea numărului de ore de sport. Sălile lipsesc în jumătate din școli

Your browser doesn't support HTML5 video.

În țara în care copiii fac tot mai puțină mișcare la școală, nici aleșii nu mai încurajează educația fizică. Sălile de sport lipsesc din mai bine de jumătate din școli, mai ales în mediul rural.

Și, deși spuneau că vor ca orele de sport să fie obligatorii, acum parlamentarii s-au răzgândit. Proiectul de lege care prevedea acest lucru a fost modificat și a rămas doar obligația ca în creșe cei mici să aibă minimum două ore de activități fizice pe săptămână.

Elevii ar trebui să facă, obligatoriu, cel puţin 2 ore de sport pe săptămână, potrivit legii. Doar că realitatea din şcoli nu-i ajută, în condiţiile în care chiar Ministerul Educaţiei arată că peste jumătate din şcolile gimnaziale şi aproape toate şcolile primare nu au săli de sport.

Mai mulţi parlamentari PSD au vrut să mărească numărul de ore de sport pe care elevii să le facă la şcoală şi să introducă sportul ca proba obligatorie la examenul de Bacalaureat. Numai că aceste prevederi din proiectul de lege iniţiat de ei au fost respinse. A rămas însă obligativitatea pentru că doar cei mici, din creşe, să facă mişcare măcar 2 ore pe săptămână.

Dincolo de lipsa infrastructurii din şcoli, nici elevii nu prea au tragere de inimă să facă sport şi apelează des la scutiri medicale. Iar lipsa activităţii fizice duce la o statistică îngrijorătoare pentru ţara noastră: potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 1 din 4 copii români suferă de obezitate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult