Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă maximă pe drumul spre Băile Herculane. Peste 100 de mașini cu turiști germani au rămas blocate din cauza GPS-ului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Echipaje de salvare din trei judeţe au fost în alertă maximă marți seară, după ce peste 100 de maşini au rămas blocate pe un drum din Retezat – Valea Cernei.

Două sute de turişti, majoritatea din Germania, participă la un traseu prin Europa, cu maşini vechi. Marți seară au făcut, însă, o greșeală.

Turiştii care participau la acest traseu au intrat pe un drum forestier, închis circulaţiei publice, unde maşinile mici, cum sunt şi ale lor, pot avea mari probleme. Ceea ce s-a și întâmplat.

Au sunat la 112 şi în scurt timp, echipaje din Gorj, Hunedoara și Caraș Severin au pornit spre acea zonă. De la sol a fost ridicat inclusiv un elicopter SMURD.

Oamenii s-au blocat din cauza GPS-ului

Din aer, salvatorii au putut observa mai bine coloana de mașini. Au reuşit să le elibereze parţial şoseaua, aşa că unii şi-au continuat drumul, cu dificultate, tractaţi, spre Băile Herculane. Alţii însă au făcut cale întoarsă.

Citește și
drum surpat
Drum surpat între Caransebeș și Băile Herculane. Ce s-a întâmplat

Oamenii le-au spus pompierilor că aveau traseul introdus pe GPS, şi pe acolo au fost direcţionaţi, fără să ştie că drumul e cu probleme.

Autoritățile reamintesc că circulația între Cheile Buții și Băile Herculane este interzisă, pentru că drumul nu este amenajat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult