Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă în Munții Bucegi. Maşina unui cabanier a fost distrusă de un urs. "S-a văzut în geamuri și s-a jucat"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un urs a avariat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o mașină aflată pe drumul forestier care duce spre cabana Mălăiești din Munții Bucegi.

Din fericire, nimeni nu se afla înăuntru. Autoturismul îi aparține cabanierului, care va suporta pagubele. În mașină nu era mâncare, iar proprietarul spune că, cel mai probabil, animalul, un pui, s-a jucat cu mașina.

Autoturismul a fost lăsat pe drumul forestier care duce spre cabana Mălăiești, aflată la peste 1.700 de metri altitudine, în munții Bucegi. Locul este izolat și se poate ajunge acolo doar pe jos, în aproximativ două ore și jumătate. Proprietarul mașinii, cabanierul, a fost anunțat de un turist că vehiculul a fost avariat.

Vlad Adămuță, cabanier: "Am pornit spre cabană și, de dimineață, în jurul orei 09:00, a ajuns un băiat și ne-a spus că este o Dacie albastră distrusă pe drumul forestier. Nu mai avea oglinzile și când ne-a arătat filmulețul, ne-am dat seama că este mașina noastră".

Cabanierul nu lăsase mâncare înăuntru și crede că ursul a vrut doar să se joace cu mașina lui.

Citește și
urs
Un cioban a fost atacat de o ursoaică cu pui în apropierea unei stâne în Sovata. Câinii i-au salvat viața

Vlad Adămuță, cabanier: "După urme, este un pui de un an, doi. S-a văzut în reflexie, în geamuri, și s-a jucat".

Potrivit specialiștilor, urșii au ieșit din hibernare și sunt în căutare de hrană.

Cristina Lapis, președinta Asociației "Milioane de prieteni": "E o cabană, parcarea e în munte. E pe domeniul lui, de fapt, al ursului. Cum a fost o iarnă destul de blândă, urșii sunt treji de ceva vreme și flămânzi, pentru că, deocamdată, nu au găsit fructe de pădure. A căutat, a zgâriat, a vrut să deschidă".

Bărbat: "Totuși, ești în natură, ești la mama ursului aici, nu ai ce face".

Cabanierul urmează să anunțe incidentul la poliție și își va repara mașina din banii lui, pentru că nu are asigurare CASCO. În anii trecuți, în zonă a mai fost avariată mașina unor turiști, care uitaseră mâncare înăuntru.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult