Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Al doilea cutremur în România în această dimineață. La ce adâncime s-a produs

Un nou cutremur s-a produs vineri dimineaţa, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, după un seism care a avut loc în jur de ora 03.00, dar în judeţul Vrancea.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul cu magnitudinea 3,3 a avut loc la o adâncime de 128 de kilometri şi s-a resimţit în apropierea oraşelor: Nehoiu (32 km), Covasna (41 km), Întorsura Buzăului (52 km), Târgu Secuiesc (53 km) şi Slănic-Moldova (57 km).

Primul seism, cu magnitudinea 3, s-a produs la ora 3:20, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 73 de kilometri. Acesta s-a resimţit în apropierea oraşelor: Odobeşti (29 km), Panciu (33 km), Focşani (43 km), Oneşti (44 km) şi Mărăşeşti (46 km).

De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, în România au avut loc patru seisme, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,5.

Cutremurul cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter a avut loc marţi, 3 septembrie în zona seismică Vrancea, dar în judeţul Buzău, fiind însă cel mai mare seism produs anul acesta în ţara noastră.

În 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc un seism de 5,8 pe Richter în judeţul Buzău, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult