Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ajutoare de mii de euro pentru copiii românilor morți în accidentul transmis live pe Facebook

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gest umanitar impresionant pentru familiile celor 9 români din Mureș, care au pierit într-un cumplit accident, în urmă cu mai bine de trei luni, pe o şosea din Ungaria.

Oamenii se întorceau acasă după ce munciseră în Slovenia la cules de hamei. Acum, Asociația Crescătorilor de Hamei din această țară a donat opt mii de euro pentru rudele victimelor.

În urma tragicului eveniment, 13 copii au rămas orfani, unii chiar de ambii părinți. Din banii donați s-au cumpărat rechizite, haine și alte lucruri necesare începerii noului an școlar.

Copiii şi rudele celor 9 români care au murit în tragicul accident din Ungaria au fost contactaţi de Ambasada Sloveniei. Cei de la Asociaţia Crescătorilor de Hamei din Slovenia au rămas impresionaţi de tragedia în urma căruia 13 copii, cu vârste mici, au rămas orfani. Au reuşit să adune 8 mii de euro, iar cu ajutorul celor de la Crucea Rosie.

"Asociaţia hameiului unde lucrau morţii a strâns 8 mii de euro. Au fost transformaţi în lei, din care s-au cheltuit cam 26 de mii, în jur de zece mii mai avem pentru haine şi încălţăminte de iarnă, nu le mai lipseşte nimic pentru începerea şcolii", a transmis Magda Bercea, director Crucea Roșie Mureș.

Ambasadorul Sloveniei a ţinut să fie prezent la înmânarea donaţiilor, să îi cunoască şi să îi încurajeze pe copiii rămaşi fără părinţi.

"Slovenia este o ţară cu două milioane de locuitori unde toată lumea se cunoaşte cu toată lumea, ei nu au fost doar nişte străini, nişte lucrători exmplari, ei au fost membrii ai comunitaii locale, al familiei Slovene, tocmai de aceea această tragedie ne-a zgududit şi ne-a îndoliat în egală măsură şi pe noi", a transmis Mihael Zupancic, Ambasador Republica Slovenia în România.

Au trecut mai bine de trei luni de la tragicul eveniment, însă familiile celor nouă români trec cu greu peste pierderea suferită. De soarta celor 13 copii se ocupă acum rudele şi bunicii, dar banii cu care trebuie să se descurce lună de lună sunt foarte puţini.

Cei nouă români lucrau ca muncitori sezonieri pe plantaţiile de hamei din Slovenia. La întoarcere în ţara, însă, în Ungaria, şoferul microbuzului s-a izbit frontal de un camion care circulă regulamentar. Scenele de groază s-au derulat chiar sub ochii rudelor din ţară, pentru că şoferul transmitea în direct pe Facebook întoarcerea spre casă. Neatenţia lui a provocat, astfel, cumplitul accident.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult