Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aglomerație în Brașov. Poienile, învăluite în fumul grătarelor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu 18 grade Celsius la prânz, Brașovul a fost aglomerat ca într-o zi de vară. Terasele din centrul istoric au fost arhipline, iar, în zonele de picnic, micii s-au perpelit pe grătar.

Unii dintre turişti au luat la pas traseele ușoare prin pădure. Toamna, Brașovul este de vis.

Potecile au fost pline de turişti care au vrut să se bucure de aerul curat de munte şi de peisajul spectaculos. Unii s-au așezat şi au scos din rucsac proviziile pentru picnic. Poienile au fost învăluite în fumul grătarelor, ca vara. Un grup i-a sărbătorit în avans pe Mihail şi Gavril, iar invitaţii au fost numeroşi.

Femeie: „Cârnați, mici, cărniță, din toate câte puţin, pentru toate gusturile. E cald, e frumos, surprinzător pentru data din calendar, mai ales pentru Braşov, dar e foarte bine.” În centrul istoric al Brașovului a fost chiar aglomerat. La terasele restaurantelor, în cafenele și cofetării, abia găseai un loc liber. Complicat pentru musafiri, numai bine pentru gazde, care nu se aşteptau la atât de multă lume în noiembrie.

Gabriela Oltean, antreprenor: „În alți ani, lunile octombrie și noiembrie erau destul de slăbuțe, dar la momentul ăsta e trafic, și se simte lucrul ăsta.”

Turişti au fost destui şi pe Valea Prahovei. La Cota 1400 erau 7 grade Celsius. Turiști: „Am preferat să luăm puțin aer, un pic de oxigen, aer curat de munte înainte de iarnă.”

Reporter: O plimbare?

Turiști: „Da. Nu stăm mult. O oră-două și se întoarcem înapoi acasă.”

Turistă: „Super, ne place și vremea și tot. Câteva ore de relax aici, în zona asta frumoasă. Aerul curat, peisajul şi liniştea, mai ales.” Turiști: „Am venit din Spania ca să îi prezint partenerului meu frumusețile României, și bineînțeles că una dintre cele mai importante vizite a fost aici, la Peleș. Este realmente impresionant.” Pentru unii, plimbarea s-a sfârşit prost. Un bărbat a ajuns la spital după ce a căzut pe o potecă de pe Tâmpa și și-a rupt piciorul. De vină a fost încălţămintea care era de plimbare prin oraș, nu de drumeţie montană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult