Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aglomerația le-a stricat planurile de vacanță turiștilor care au mers între Eforie Sud și Eforie Nord

Your browser doesn't support HTML5 video.

În România vacanţa se traduce în bani mulţi şi în ore pierdute din viaţă. Cei care au nimerit astăzi între Eforie Sud și Eforie Nord au avut de pătimit.

Coloana de mașini se întindea pe patru kilometri și s-a mers, bară la bară, pe un singur sens. Polițiștii au încearcat să mişte lucrurile, dar fără prea mult succes. Aglomerat a fost însă peste tot, fie că voiai la plajă, la restaurant ori la autoservire. Iar salvamarii au avut din nou de furcă, mai ales că turiștii au ignorat din nou zonele cu steag roșu.

Între Eforie Sud și Eforie Nord a fost dezastru. Lipsa soluțiilor de infrastructură, duce, în fiecare vară, la astfel de situații.

Drumul Național 39, cel care face legătura între stațiunile din sudul litoralului, este extrem de aglomerat. Între Eforie Sud și Eforie Nord se circulă bară la bară.

Pe drumul care leagă Eforie, Tuzla, Costinești, Venus, Saturn și Mangalia au fost mai multe echipaje ale poliției rutiere care au încearcat să fluidizeze traficul. Chiar și așa tot s-au format ambuteiaje.

Acest șofer a făcut două ore, pe un drum care, în mod normal, durează 30 de minute.

Șofer: ”De la Mangalia„. Reporter: Cum se circulă?

Șofer: ”Pfaaa. Nici nu vreau să vă spun. Am două ore de când am plecat”.

În Eforie Nord, alte probleme. După orele pierdute pe drum, cu greu mai găseai un loc de parcare, mai ales că nu există taxă. Aglomerat a fost și la terase. Tăvile pline cu mâncare abia își făceau loc pe linia de autoservire.

Ana Maria Barac, manager autoservire Eforie: ”E un flux foarte mare de turiști, cel mai bine merg ciorbițele, grătarul. Avem meniul zilei, costă 25 de lei și conține ciorbiță de pui, piure de cartofi cu cârnăciori și salată de castraveţi sau varză la alegere".

Și plajele sunt pline de mii de oameni dornici să obţină un loc pe nisip.

Turist: ”E aglomerat, într-adevăr."

Turist: ”Ne place plaja, apa, că nu este foarte adâncă și se poate juca foarte bine copilul, însă prețurile sunt foarte ridicate și asta ne face să stăm și mai puțin".

Marea a fost agitată și astăzi, iar curenții puternici. De exemplu, în Eforie Nord a fost arborat steagul roșu, ceea ce înseamnă că scăldatul este interzis. Turiștii nu au fost însă speriați de valurile mari și şi-au văzut de vacanţă.

Ştefan Sandu, salvamar Eforie: "Curenții trag sunt și valuri, trebuie să ne luptăm cu cei care nu ne ascultă, trebuie să ne menajăm pentru fiecare om în parte, pentru că aici avem oameni din medii diferite și trebuie să ne înțelegem cu fiecare."

În acest moment sunt 80 de mii de turiști pe tot litoralul, 20 de mii dintre ei doar la Eforie.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult