Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aglomerație în vămi. Turiștii moldoveni vin să sărbătorească în România Crăciunul pe stil vechi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nici nu s-au terminat bine petrecerile romanilor în staţiunile de munte, că încep altele, de această dată ale turiştilor moldoveni, care sărbătoresc la noi Crăciunul pe rât vechi.

Încă de marți traficul în punctul de trecere a frontierei de la Albița a crescut. În doar 12 ore, în jur de 1.500 de autoturisme au intrat în România, media într-o zi obişnuită fiind de numai 400. Joi se anunţă, însă, vârful de trafic.

Cu gândul la rudele din România, la distracţie, dar şi la mâncărurile noastre, turiştii din Republica Moldova şi-au fixat traseele pentru Crăciun: staţiunile de pe Valea Prahovei dar şi Sovata şi Sălnic Moldova.

În faţa unui astfel de aflux, autorităţile au suplimentat efectivele de poliţişti de frontieră şi de lucrători vamali, dar şi numărul de benzi de intrare în ţară.

De altfel, primii turişti din Republica Moldova au ajuns deja la destinaţie. Cei mai mulţi nu au ales oferte speciale, ci doar cazare la pensiuni.

Citește și
arestat
Bărbat arestat după ce şi-a ucis fostul socru, în Arad. Motivul pentru care s-a enervat

Musafirii stau o săptămână, însă, în aşteptarea altor grupuri, hotelurile şi pensiunile au pregătit pachete care includ şi revelionul pe stil vechi.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult