Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Afaceristul de la DGASPC Vaslui. Procurorii l-au ridicat după ce a încasat bani pentru „servicii”. Ce au pățit clienții lui

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un angajat de la protecția socială Vaslui a pus la punct o adevărată afacere, oferind o serie de servicii ale instituției contra-cost. Procurorii au găsit la percheziții sume importante de bani.

Angajatul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a fost reţinut pentru trafic de influenţă în formă continuată după ce ar fi primit peste 95.000 de lei şi 8.700 de euro de la 23 de persoane. Individul, paznic al instituției, pretindea că are influenţă asupra unor funcţionari şi le poate facilita angajarea la DGASPC, acordarea atestatelor de asistent maternal, acordarea plasamentului familial al minorilor, aprobarea dosarelor de handicap şi obţinerea pensiilor de invaliditate, se arată într-un comunicat al DNA. Potrivit acestora, bărbatul, în vârstă de 62 de ani, le spunea celor care încercau să rezolve diverse probleme în cadrul instituției, că îi putea ajuta, contra cost, pentru că ar fi avut relații în rândul funcționarilor. Printre altele, oamenii sperau să prindă un loc de muncă, să li se aprobe dosare de încadrare cu diverse grade de handicap, sau să încaseze pensie de invaliditate. Pe lângă paznic, și 22 din cele 23 de persoane înșelate sunt urmărite acum penal, pentru cumpărare de influență.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 14 noiembrie, a inculpatului Constantin Nechita, angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, pentru trafic de influenţă, în formă continuată.

„În perioada 2019-2022, inculpatul Nechita Constantin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit de la 23 de persoane sume semnificative de bani, totalizând 95.700 de lei şi 8.700 de euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care acesta ar fi lăsat să se înţeleagă că ar avea-o asupra unor funcţionari publici din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui sau din cadrul altor instituţii publice”, au transmis procurorii anticorupție.

Individul încasa banii pentru “a rezolva” diverse solicitări, referitoare la angajarea în cadrul DGASPC Vaslui sau în cadrul altor instituţii publice, acordarea atestatelor de asistent maternal, acordarea plasamentului familial al minorilor, aprobarea dosarelor de încadrare în grad de handicap şi obţinerea pensiilor de invaliditate.

Citește și
hot masina
Polițiștii din Vaslui s-au predat. Nu-l pot prinde pe cel mai prost hoț din România, filmat când sparge o mașină pentru 7 lei

El va fi prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii verifică și 22 de persoane fizice, având calitatea de suspecţi pentru cumpărare de influenţă iar marţi au fost făcute percheziţii domiciliare în 25 locaţii din judeţele Vaslui şi Galaţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult