Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Afacerea care prinde tot mai mult teren în România. Un american a investit 200.000€

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe aşa o vreme caniculară nici nu e de mirare că berea artizanală câștigă din ce în ce mai mult teren pe piața din România.

 

Producătorii se înmulțesc de la an la an, iar licorile cu fructe de pădure, ceai afumat sau lămâie par a fi lozul câștigător. O spun atât cifrele, cât și cei care o savurează. Vineri seară, de pildă, în Bucureşti, la un festival care îi este dedicat, berea craft a umplut halbă după halbă.

Okos este din Cluj-Napoca şi a venit la festivalul de bere artizanală cu un trabant din anii 90. Ademeneşte iubitorii de bere cu tot felul de gusturi şi arome pe care le ţine în portbagaj.

Okos: "Este foarte parfumată, aromată. Gustul este foarte senzaţional. Îmi aminteşte de ceva fructe de pădure, amestecat cu vin".

Citește și
impuscat
Tânăr de culoare, ucis pentru o bere de vânzătorul unui magazin. VIDEO

Alex şi Cristi au pariat în schimb pe arome precum banana, lămâie sau ceai afumat şi recunosc că pentru ei această "afacere" a pornit dintr-o nebunie.

Alex și Cristi: "Berile noastre sunt experimente. Nu încercam să facem o bere care să placă cuiva, facem bere care să ne placă nouă".

Berea craft poate să trasmită şi emoţii sau stări. Asta îşi doreşte şi Paul. Este din California şi s-a mutat în România în urmă cu 20 de ani, însă berea a fost mereu o pasiune pentru el.

Paul, producător: "Îmi aduc aminte de altă perioadă din timpul meu şi încerc să reinterpretez în bere. Făceam bere de mai mulţi ani acasă iar la un momenent dat am zis să încercăm să vedem dacă oamenilor le-ar plăcea să guste berile noastre".

A investit până acum în crearea unei berării proprii aproximativ 200.000 de euro. Aşadar, chiar dacă poate fi o afacere costisitoare, prinde tot mai mult avânt pe piaţa din România.

Adina Mugescu, proprietar: "În 2018 a fost un mare boom şi s-au lansat ft multe branduri de bere artizanală românească. Produse naturale, nefiltrate, nepasteurizate. Branduri de bere sunt mai multe, în jur de 60, dar unii dintre ei nu au propria berărie şi produc la cei care au mai mult spaţiu şi le pot închiria tancurile."

La a patra ediţie a festivalului de bere artizanală din Capitala sunt prezenţi 21 de producători din toată ţara. Porţile sunt deschise până mâine seară, iar un bilet de intrare costa 18 lei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult