Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Adrian Câciu: Inflația nu îi atinge pe bogați. „Cine e bogat şi se plânge e ipocrit”

Inflația nu îi afectează pe bogați, susține Adrian Câciu. Inflaţia îi afectează doar pe cei cu venituri mici şi medii, nu şi pe cei cu venituri mari, căci în cazul acestora scumpirile se simt mai puțin, susține ministrul finanțelor.

Mai mult, cu privire la pachetul social, există "mai multe simulări", astfel încât persoanele cu venituri mici şi medii să poată fi protejate de această avalanşă a scumpirilor, inflația.

Discuția a pornit de la punctul de pensie, Câciu fiind întrebat de jurnalişti cu cât va creşte, transmite Agerpres.

„V-am confirmat un singur lucru: anvelopa acordată de cheltuieli pentru pensii creşte cu 15%. Modul în care acest pachet (social, n.r.) se construieşte ţine cont de legi, ţine cont de necesităţi, de nevoile oamenilor. Inflaţia îi afectează pe cei cu venituri mici şi medii. Pe bogaţi, nu. Cine e bogat şi se plânge înseamnă că are o problemă şi e ipocrit. (...) Sunt mai multe simulări. Sunt simulări astfel încât persoanele cu venituri mici şi medii să poată fi protejate de această avalanşă a scumpirilor. Mai este un aspect de care trebuie să ţinem cont cu toţii: trebuie să ai foarte mare grijă să nu creezi o spirală a inflaţiei. (...) Atunci când vii să sprijini, sprijini puterea de cumpărare, nu adaugi la momentul când este puseu inflaţionist. Când nu este puseu inflaţionist, într-adevăr poţi să discuţi în realitate de o creştere", a precizat ministrul Finanţelor, după şedinţa de Guvern.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult