Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Acuzații grave la Spitalul Județean Galați. Un pacient de 86 de ani ar fi primit îngrijiri medicale după 30 de ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

Acuzații grave la Spitalul Județean Galați, unde rudele unui pacient susțin că angajații unității medicale au tratat cu indiferență un bătrân de 86 de ani.

Oamenii spun că bolnavul ar fi primit îngrijirile necesare la mai bine de 30 de ore de la momentul internării. Plângerea depusă de fiica pacientului a dus la declanșarea unei anchete interne.

Bătrânul a fost adus cu ambulanța la Spitalul Județean din Galați. I-au fost prelevate probe pentru testul Covid, apoi rudele susțin că a fost uitat pe un scaun de angajații unității medicale. Pacientul ar fi rămas apoi pe scaun ore în șir și, în cele din urmă, a fost mutat pe o targă.

Raluca Papadopol, fiica bărbatului: „Nu i s-a pus nici o perfuzie. 24 de ore fără fluide după deshidratare prin vărsături schimbă homeostazia și hemodinamica unui organism tânăr drastic. La 86 de ani? Poate ucide. Toți medicii și asistentele de la UPU ar trebui să știe asta. Nu au fost monitorizate funcțiile vitale. Nu a venit nici un chirurg să îl evalueze. Nimeni nu a contactat familia pentru informații. Dacă te pretinzi Unitate de Urgențe ar trebui să faci față urgențelor. De tot felul. Nu doar Covid."

Imediat după primirea rezultatelor, pacientul a fost pregătit pentru o intervenție chirurgicală în zona abdomenului. În momentul în care medicii i-au făcut anestezie, bărbatul a făcut stop cardiac. Adus la viață din nou de către cadrele medicale, bătrânul nu a mai fost operat.

Citește și
Focar de Covid-19 la un centru medico-social din Galați. 107 din cei 120 de pacienți sunt infectați
Focar de Covid-19 la un centru medico-social din Galați. 107 din cei 120 de pacienți sunt infectați

Flavia Susnoschi, nepoata bărbatului: „Acum este stabil, este mutat la Chirurgie, acolo a fost în regulă, și ultimele informații pe care le avem este că va fi externat. A refuzat să facă operația, pentru că ii este frică după ceea ce i s-a întâmplat și vom vedea. Doar că se poate repeta această problemă pe care a avut-o din cauza istoricului medical pe care-l are. "

Rudele pacientului au reclamat întreaga situație conducerii unității medicale.

Ionuț Băneșanu, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Galați: „A fost depusă o petiție, motiv pentru care se fac verificări în cadrul secției și la nivelul personalului medical, privind asistența medicală și tratamentul pacientului respectiv, urmând ca concluziile să fie transmise petentului în termen legal."

Spitalul de Urgență din Galați este unitate medicală în care se tratează atât cazuri de Covid, într-o secție specială, dar și pacienți care au alte probleme de sănătate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult