Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Accidente evitate la limită pe autostrada A0. Șoferii sunt confuzi și nu reușesc să se orienteze după indicatoarele rutiere

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un accident teribil a fost cât pe ce să se producă pe bucata din autostrada A0, care înconjoară Capitala.

Un șofer a intrat pe contrasens pe un pod deschis recent circulației, iar impactul cu trei mașini, care circulau regulamentar, a fost evitat la limită.

Mulți șoferi care au trecut pe acolo spun că au avut și ei probleme din cauza marcajelor și a indicatoarelor care nu ar fi clare. Incidentul s-a petrecut pe unul dintre podurile care traversează Drumul Național 1. Acolo au fost date în folosință mai multe bretele ale Autostrăzii A0. În imaginile filmate de o dronă se observă o mașină de culoare închisă care taie linia continuă și intră inexplicabil pe contrasens.

Din direcția opusă vin regulamentar trei șoferi care evita în ultima clipă un impact frontal. Șoferul vinovat redresează și el mașină pe banda lui și toți își continuă drumul teferi. Podul face parte din Lotul 2 al Autostrăzii Zero și a fost deschis circulației pe 29 noiembrie când s-a dat în folosință și porțiunea de drum dintre DN1 și A3 București Ploiești. Ar trebui să fie o rută alternativă pentru șoferii care vor să ajungă, de exemplu, din Corbeanca în sudul Bucureștiului, însă mulți nu înțeleg unde duce drumul. Reporter: Ați înțeles unde duce această porțiune de drum nou?

Șofer: „Nu! Din păcate, nu.” Iar asta nu e tot. Unii șoferi nu reușesc să se orienteze după indicatoarele rutiere. Unii șoferi virează la stânga atunci când ies dintr-o benzinărie aflata înainte de noul pod, deși au obligatoriu la dreapta. Cel mai probabil ei nu știu că acea bretea nouă le permite să intre din nou în Drumul Național. Imediat, un alt șofer confuz a intrat și el pe contrasens. Deși autoritățile au deschis noul pod, indicatoarele spre Pitești sau spre Constanța sunt tăiate cu benzi negre. Ministerul Transporturilor spune că indicatoarele au fost montate înainte să fie gata legăturile așa că le-a corectat "românește" cu un X.

Citește și
arestat
Tânăr din Buzău, arestat pentru 6 infracţiuni, după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie mortal

Șofer: „Am văzut ca e X. Că nu poți să ajungi la Constanța.”

Reporter: Dar până unde?

Șofer: „Până la Afumați.”

Reporter: Sunteți sigur?

Șofer: „Nu.” Autostrada A0 ar trebui să înconjoare Capitala pe o raza de aproximativ 100 de km. Lucrările au fost împărțite în 7 loturi, 4 în nord și 3 în sudul Capitalei.

Pe unele se lucrează și acum în prag de iarna, pentru altele abia s-au semnat contractele. Cu toate acestea, autoritățile promit că autostrada va fi gata în 2026.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult