Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Accident grav în Buzău. Trei persoane au murit pe loc și una a ajuns la spital după ce mașina lor a fost lovită de tren

Your browser doesn't support HTML5 video.

Încă o tragedie s-a produs, luni seară, la o trecere la nivel cu calea ferată fără bariere, de data aceasta, în județul Buzău.  

Trei persoane au murit pe loc și una a ajuns la spital, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren marfar.

Se pare că șoferul vehiculului ar fi ignorat semnalele de avertizare și a trecut calea ferată, deși garnitura se apropia.

Traficul feroviar în zonă a fost oprit mai multe ore. Polițiștii au deschis un dosar penal și continuă cercetările.

Accidentul a avut loc, luni seară, la o trecere la nivel cu calea ferată din comuna Țintești, Buzău. Șoferul mașinii, un bărbat de 51 de ani, ar fi ignorat semnalele de avertizare și a trecut calea ferată. În acel moment, un tren marfar cu destinația Constanța a lovit în plin vehiculul în care mai erau trei pasageri. Autoturismul a fost târât pe o distanță de 200 de metri, până când mecanicul a reușit să frâneze.

Mecanicul locomotivei: „A oprit pe trecere și am dat cu trenul peste el, ce să fac, nu a oprit la semnal de trecere la calea ferată”.

Citește și
accident tren
Trei persoane au murit, după ce mașina lor a fost lovită de tren, în Țintești. Traficul feroviar e blocat | VIDEO

Cele patru persoane au rămas blocate în mașină și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a le scoate dintre fiare.

Mădălin Filip, ISU Buzău: „Acestea au fost extrase și predate ambulanțelor SAJ și unei ambulanțe SMURD. Trei dintre persoanele încarcerate erau inconștiente și una semiconștientă”.

Cei trei pasageri au murit pe loc. Doi dintre ei erau soț și soție și aveau 36, respectiv 42 de ani. Cea de-a treia persoană decedată este un bărbat de 65 de ani. Șoferul mașinii a fost salvat și transportat în stare gravă la spitalul din Buzău, unde i s-au preluat și probe de sânge. Mecanicul nu consumase alcool.

Silviu Dinu, Poliția Rutieră Buzău: „Conducătorul, în vârstă de 51 de ani din județul Buzău, nu a respectat semnalele acustice și luminoase amplasate la nivel cu calea ferată”.

Polițiștii au deschis dosar pentru ucidere din culpă. Traficul feroviar a fost blocat mai multe ore între Buzău și Făurei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult