Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Accident de muncă la o carieră de piatră din Constanța. Doi bărbați au fost striviți de un morman de piatră

Your browser doesn't support HTML5 video.

Grav accident de muncă, într-o carieră de piatră din județul Constanța. Doi bărbați au fost striviți de un morman de piatră care s-a prăbușit de la 10 metri înălțime.

Unul dintre muncitori a murit pe loc. Al doilea a fost transportat la spital, în stare gravă.

Tragedia s-a petrecut la marginea localității Nicolae Bălcescu, județul Constanța, unde firma care opereaza cariera de piatră excavează un mal stâncos.

Din informatiile colectate de Inspectoratul Teritorial de Muncă reiese că un camion, încărcat prea mult, a fost întors de la cântar. În timp ce golea bena, bolovanii s-ar fi prăbușit de pe un mal peste cei doi muncitori - de 68 respectiv 72 de ani. Colegii lor au sunat după ajutor.

Ana Maria Stoica, ofițer de presă ISU Dobrogea: „Am fost solicitați prin apel la numărul unic 112 să intervenim în localiattea Nicolae Bălcescu acolo unde două persoane au fost surprinse sub un morman de pietre”.

Imediat, mai multe echipaje de descarcerare și un elicopter SMURD au fost trimise la locul accidentului, însă bărbatul de 72 de ani n-a mai putut fi salvat.

Ana Maria Stoica, ofițer de presă ISU Dobrogea: „Din nefericire o persoană a fost scoasă în stare de inconștiență fiind declarată ulterior decedată la fața locului”.

Al doilea muncitor este în stare gravă.

Dr. Diana Tatarici, SAJ Constanța: „O persoană cu un traumatism craniocerebral grav care a fost transportată de către elicopter la spitalul județean”.

Poliția și ITM Constanța au deschis anchete pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut accidentul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult