Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A început prima demolare a unui bloc de locuințe construit ilegal, în Cluj-Napoca. Locatarii refuză să iasă din case

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-a lăsat cu scandal în Cluj-Napoca, luni dimineață, unde a început prima demolare a unui bloc de locuințe, construit ilegal. Muncitorii au venit, cu unelte și utilaje, au demontat uși, ferestre și câteva ziduri.

Unii locatari au rămas în fața clădirii, iar de emoție, unui bărbat i s-a făcut rău și a ajuns la spital. Primăria și zeci de oameni l-au dat în judecată pe cel care a vândut apartamentele. Respectivul este acuzat de înșelăciune.

Reprezentanții primăriei au transmis că pun în executare o sentință judecătorească din 2019, devenită definitivă în septembrie, anul acesta. Așa au început să cadă, rând pe rând, bucăți din pereții blocului construit ilegal.

Deși ridicată fără autorizație de construcție, în clădire au fost vândute ilegal zeci de apartamente. Șapte familii locuiesc încă acolo. Construcția blocului a început în 2018, într-o zonă bună a orașului deși, dezvoltatorul imobiliar nu avea autorizație.

Locatar: „Eu l-am cumpărat cu bani luați din bancă, după care plătesc și acum...”.

Citește și
Turn de apă înalt de 30 de metri, demolat cu 10 kg de explozibil. Operațiunea spectaculoasă de la Mediaș
Turn de apă înalt de 30 de metri, demolat cu 10 kg de explozibil. Operațiunea spectaculoasă de la Mediaș

Locatară: „Am plătit și noi cu banii de la nuntă. A pus poze frumoase pe internet, cu preț mic. Nu am știut că nu are autorizație”.

Celor care nu au unde să meargă, primăria le-a oferit cazare în centrele de zi. Întrucât acest corp este lipit de cealaltă clădire, nu poate fi folosită metoda imploziei. Așa că dărâmarea acestei construcții vă dura cel puțin o lună, o lună și jumătate, spun inginerii.

Iulia Perșa, primăria Cluj-Napoca: „Noi suntem simpli executanți ai acestei sentințe, pe noi ne obligă instanța să facem acest lucru”.

După câteva ore, demolarea a fost suspendată, după o hotărâre dată tot de judecătorie, în urma unei contestații făcute de locatari. Avocatul dezvoltatorului imobiliar spune, însă că demolarea este un abuz. Daniel Năndrean, avocatul dezvoltatorului imobiliar: „Această sentință a fost pronunțată doar pe probele depuse de primărie”.

Prejudiciul este estimat la cinci milioane euro, iar dezvoltatorul imobiliar este judecat în libertate, sub control judiciar. Același dezvoltator a fost dat în judecată de mai multe persoane, care ar fi fost convinse să plătească zeci de mii de euro pentru locuințe aflate în alte clădiri cu probleme.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult