Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A început dezinfecția blocurilor din România. Cât va dura procesul

Your browser doesn't support HTML5 video.

De marți, primăriile din toată ţara ar trebui să asigure dozatoare cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor.

Ordonanţa militară numărul 4 le mai impune şi să dezinfecteze periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. Autorităţile au precizat de la bun început că nu sunt pregătite pentru asemenea operaţiuni de amploare, însă încearcă să se conformeze, măcar parţial.

Nicio primărie nu poate achiziţiona, rapid, mii de dozatoare de dezinfectanţi. În plus, spun oamenii, e foarte posibil ca acestea să fie furate, imediat după instalare. Dezinfecţia e mai simplă, însă va dura săptămâni întregi că echipajele să ajungă în toate clădirile unui oraş.

Primăria din Cluj a trimis câţiva oameni echipaţi cu măști, costume de protecție și mănuși să pulverizeze dezinfectant în scările de bloc. Locatarii au fost sfătuiţi să aerisească încăperile, după această operaţiune, chiar dacă, spun autoritățile, substanțele nu sunt periculoase

Şi la Alba Iulia, angajaţii primăriei au început dezinfecţia scărilor de bloc cu hipoclorit de sodiu. Autorităţile promit că, în paralel, vor fi montate şi dozatoare cu dezinfectant. Pe măsură ce vor fi făcute achiziţiile. În oraș sunt mai bine de 1.000 de scări de bloc. Acțiunea a început cu 67 dintre ele, ocupate de persoane aflate în izolare.

Citește și
Robot
Dezinfecția la „Matei Balș” se face cu un robot autonom. Cum funcționează. VIDEO

Paul Voicu, viceprimarul municipiului Alba Iulia: "Am început de ieri deja, cu forţe proprii. Căutam acele dispozitive care trebuiesc montate şi cu soluţiile care vor fi puse la nivel de casa scării."

Cum firme specializate în dezinfecţie sunt puţine, unele primării au anunţat că vor sprijini asociaţiile de proprietari să rezolve singure această problemă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult