Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: A fost înregistrat primul deces din cauza Omicron în România, la o femeie vârstnică

S-a înregistrat primul deces la o persoană suspectă de infectare cu tulpina Omicron din România, conform surselor Știrile PRO TV. Persoana decedată era o femeie vârstnică, nevaccinată și cu comorbidități.

Decesul s-a înregistrat la Iași. Este vorba despre o femeie de 75 de ani, nevaccinată, cu comorbidități, spun medicii care au tratat-o. Ea a ajuns în stare gravă la spital, în urmă cu 10 zile.

La câteva zile de la internare a fost transferată pe ATI, unde a murit în cursul zilei de luni. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu, spune că starea de sănătate a femeii s-a degradat constant de la internare.

„Pacienta în vârstă de 75 ani, cu suspiciune înaltă de infecţie cu varianta Omicron, nevaccinată, cu multiple comorbidități: diabet zaharat, obezitate, atac vascular cerebral cu hemipareză în remisie, atrofie cerebrală. În ciuda eforturilor şi a tratamentului de înalt profesionalism, decesul a survenit în data de 17.01”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu.

Testele femeii urmează să fie trimise la secvențiere pentru confirmarea tulpinii Omicron.

„Nu avem încă confirmarea prin secvențiere. În cadrul laboratorului nostru de biologie moleculară care este centru de screening pentru zona Moldova s-a ridicat suspiciunea înaltă de infecţie cu tulpina Omicron prin identificarea mutaţiilor specifice acesteia”, a declarat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult