Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A doua explozie în județul Neamț în ultimele săptămâni. Starea bărbatului ars

Your browser doesn't support HTML5 video.

O explozie puternică a zguduit sâmbătă dimineață un bloc din orașul Roman, județul Neamț.

Un bărbat de 41 de ani, în apartamentul căruia s-a produs deflagrația, a ajuns la spital cu arsuri. Este al doilea incident din județ, în ultimele două săptămâni, după cel de la Piatra Neamț, în urma căruia un tânăr de 28 de ani s-a stins într-un spital din Belgia.

Explozia s-a produs dimineaţa, când bărbatul care locuia cu chirie în apartament, s-a întors acasă şi a aprins lumina.

Vecină: "Eram în casă şi dormeam şi am auzit o bubuitură puternică. Au ieşit vecinii şi au coborât de la etaj.Îi spunea să dea jos hainele de pe el. Se auzea aşa, gemea, era foarte speriat."

Suflul exploziei a distrus mai multe geamuri şi uşi.

Vecin: "Eu m-am speriat am zis că e cutremur."

Vecină: "M-am uitat pe geam şi nici nu mai puteam să vorbesc de frică."

Pompierii spun că dezastrul s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaze. Din primele verificări, structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată.

Viorel Manolache ISU Neamţ: "Chiriaşul a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare pe antebraţe la nivelul capului şi la nivel dorsal pe aproximativ 30 la sută din corp, arsuri de gradul 1, 2 şi 3."

Bărbatul a primit primele îngrijiri la Roman, apoi a fost transferat la Spitalul de Arşi din Iaşi. Potrivit medicilor, are şi un traumatism cranio-cerebral şi este acum în stare stabilă. El va fi supus mai multor operaţii.

Reporter: Există o cerere de transfer în străinătate? Raed Arafat: Nu nu am primit nicio cerere/estimează colegii de la Iaşi şi dacă e nevoie ne anunţă. reporter: Tot la spitalul din Iaşi? Raed Arafat: Vă rog să nu intrăm în astfel de discuţii. Este spitalul regional cel mai apropiat."

În urmă cu două săptămâni o altă explozie, mult mai puternică, s-a produs într-un bloc din Piatra Neamţ. Atunci, un tânăr de 28 de ani a suferit arsuri extrem de grave. Transferat, într-un final, la un spital din Belgia, şi infectat cu două bacterii, el s-a stins câteva zile mai târziu. Cazul său a amintit din nou de tragedia "Colectiv" şi incapacitatea sistemului sanitar de a îngriji pacienţii cu arsuri grave.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult