Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A căzut primul „cap” după tragedia de la Ferma Dacilor. Procurorii, chemați să își facă datoria

Your browser doesn't support HTML5 video.

Post-factum, după tragedia care a avut loc la pensiunea-fantomă, care a funcționat fără certificări timp de 8 ani, factorii de decizie se arată, dintr-o dată, foarte harnici.

Astăzi, 27 decembrie 2023, la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în prezența inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Prahova (ISU PH) și a șefului Inspecției de Prevenire a ISU PH a fost efectuată o analiză cu privire la activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfășurat-o în anul 2019 la obiectivul la care a avut loc tragicul eveniment din data de 26.12.2023, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență, într-un comunicat.

Concret, măsurile luate sunt:

1. Schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU PH; 2. Trimiterea unei echipe de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU, care să verifice activitatea de prevenire de la nivelul ISU Ph, dar și aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei de la nivelul DSU; 3. Sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul IGSU și care pot fi circumscrise sferei penale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult