Modifica setarile cookie
Toate categoriile

40 de tone de ajutoare, trimise în Siria. Vor fi împărțite în două zone

Your browser doesn't support HTML5 video.

România se implică în imensul efort de ajutorare a sinistraților din Turcia și Siria şi asigură transportarea cu trenul sau cu avionul a ajutoarelor destinate celor rămași fără adăpost.

Vorbim despre corturi, pături și saci de dormit din rezervele europene aflate pe teritoriul nostru.

2.000 de corturi, pături, saci de dormit, și alte materiale care pot ajuta victimele cutremurului din Turcia să treacă peste iarnă, au fost încărcate în peste 20 de vagoane.

Bunurile, care provin din stocurile Uniunii Europene, vor ajunge la depozitele Agenției de Salvare din Turcia, de unde vor fi distribuite sinistraților.

Trenul circulă în regim de prioritate și, în funcție de vreme, ar trebui să ajungă la destinație luni seară sau marți dimineaţa.

Citește și
cutremur turcia
Cutremure în Turcia și Siria. Două trenuri cu ajutoare au plecat, sâmbătă, de la București

Raed ARAFAT - șeful DSU: „Guvernul a aprobat peste 40 de tone pentru Siria. Urmează să fie împărțite între cele două zone- zona guvernată de guvernul sirian, și zona din nord-vest. Noi vom trimite în următoarele zile și câţiva colegi care vor face instruirea pe montarea corturilor și pe toate aspectele care sunt corelate cu acest transport".

În noaptea de sâmbătă spre duminică, și o aeronavă cargo Boeing B777X a fost încărcată cu ajutoare umanitare pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și a decolat în această dimineața către Adana, Turcia.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult