Modifica setarile cookie
Toate categoriile

30 de zile de arest preventiv pentru militarul prins că vindea droguri. Procurorii au găsit 500 de grame de substanțe ilegale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un militar din Târgu Mureș, care lucrează la o unitate din județul Cluj, a fost arestat după ce a fost depistat în timp ce vindea o cantitate mare de droguri. Procurorii DIICOT l-au surprins în flagrant și l-au reținut pe loc.

Potrivit procurorilor, tânărul a fost surprins având asupra sa jumatate de kilogram de pulbere dintr-o substanță sintetică periculoasă. Cadru militar activ într-o unitate din județul Cluj, tânărul a fost suprins chiar în timp ce încerca să vândă toata cantitatea.

Cătălin Țone, expert antidrog: „Acest tip de drog este extrem de periculos. Din jumătatea aceasta de kilogram se puteau face 5.000 de doze. 5.000 de doze înseamnă o cantitate foarte mare, care bineînțeles că ajunge către tineri și către minori. Dau o suprastimulare a sistemului nervos central. Tinerii, adolescenții consumă aceste substanțe foarte ieftine, undeva de 10 lei un pliculeț, o doză, consumă individual, fie în compoziție cu alte droguri.”

Tânărul militar prins în flagrant în timp ce încerca să vândă droguri este de loc dintr-o comună din județul Mureș. Localnicii spun că mama baiatului ar fi plecată în străinătate iar acesta și-ar fi dorit de mic o carieră militară. Bărbat: „Nu se poate! E un lucru rău! Drogurile distrug tineretul.” Băiat: „Sigur se obțin bani mai ușor, că multă lume face asta. Sigur nu se gândește că o să fie prins.” Deși tânărul militar a sperat să obțină o măsură mai blândă, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Militar Cluj a decis arestarea lui pentru 30 de zile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult