Modifica setarile cookie
Toate categoriile

39 de copaci au căzut pe carosabil și pe mașini, în București. A fost emis mesaj RO Alert

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de copaci au fost doborâți de vânt pe carosabil sau pe mașini, în București, în urma furtunii de sâmbătă după-amiază. 

În total, 39 de copaci au fost doborâți și 26 mașini au fost avariate. Mai mulți stâlpii au căzut în urma furtunii pe mașini, conform ISU București Ilfov. 

UPDATE 20:58 În Capitală a fost transmis mesaj Ro Alert de vreme extremă.

Recomandările ISU București Ilfov pentru următoarele ore:

"Recomandam cetăţenilor următoarele măsuri preventive:

-pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;

-sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;

-închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.

-evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ", este mesajul autoritățiilor. 

De asemenea, ANM a emis alertă de tip now casting de cod portocaliu de furtună. "Temporar averse, ce vor avea și caracter torențial, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat peste 25 l/mp, în condițiile în care în ultimele 3 ore, în unele cartiere, s-au înregistrat cantități de apă de 15...25 l/mp", a transmis ANM.

UPDATE 20:30 Prefectul Capitalei, despre furtuna din Bucureşti: În special sectorul 6 a fost afectat

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat, sâmbătă, la Digi24, despre furtuna din Capitală, că s-a manifestat în special în sud, fiind afectat sectorul 6.

El a precizat că toţi copacii rupţi au fost toaletaţi iar acoperişul smuls de vânt a fost îndepărtat, iar unde au căzut stâlpii de electricitate a fost întreruptă imediat alimentarea cu energie, astfel că nu mai există niciun pericol pentru populaţie.

Iată câteva dintre zonele în care s-a intervenit, inițial, și motivele:

Str. Apeductului – elemente de construcție în pericol de cădere; Str. Cernișoara – Copac căzut pe carosabil; Str. Drumul Osiei – Stâlp căzut; Sos. Alexandriei nr. 156 – Copac căzut pe carosabil; Str. Batiștei –Magheru - Copac în pericol să cadă; Intrarea Filmului – Acoperiș parțial desprins de vânt; Str. Bârgarilor – Scurtcircuit la stâlp de iluminat; Str. Chilia Veche – Copac căzut pe auto; Str. Humulești - Demisol locuință inundat; Str. Romaniței– Copac căzut pe auto.

Reprezentanții ISU București Ilfov au transmis că nu au fost persoane rănite.

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult