Modifica setarile cookie
Toate categoriile

27.000 de pelerini au așteptat duminică seară să ajungă la racla Sfintei Parascheva, deși sărbătoarea s-a sfârşit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pelerinajul Sfintei Parascheva a adunat peste 350.000 de credincioși, un record al ultimilor ani. Deşi sărbătoarea s-a sfârşit în urmă cu două zile, oamenii au continuat să se aşeze la rând.

Duminică seară, nu mai puțin de 27.000 de pelerini aștepau răbdători să ajungă la raclă.

Pe timpul zilei, rândul de pelerini s-a întins pe mai mulți kilometri. Chiar şi aşa, oamenii nu s-au lăsat descurajați.

Rândul începe la 4 km de Mitropolie. Culoarul este la fel de aglomerat, pentru că oamenii continuă să sosească, la orele prânzului. Mulți pelerini au ajuns la raclă după lăsarea nopţii. Printre ei și o tânără împreună cu căţelul ei, Tobi. Reporter: Cum ați rezistat amândoi?

Fată: „Cu greu, el adică mai mult, a vrut în față, mai mult în brațe, se băga printre picioarele oamenilor, că voia să fie primul la rând, dar vedea că nu suntem noi şi se întoarcea înapoi.” Reporter: Ce ziceți, a fost cuminte?

Citește și
moaste
Credincioșii au trișat ca să ajungă la Sf. Parascheva. Ce spun cei care au stat toată noaptea la rând: ”Sacrificiu!”

Bărbat: „Foarte cuminte, a rezistat 10 ore jumate.” Iar o femeie a venit din Hunedoara cu o dorință. Nu pentru ea, ci pentru fiicele ei. Femeie: „Sunt chiar în fața mea fetele mele și îmi doresc să se căsătorească.” Fete: „Noi nu avem aceeași dorință.”

Reporter: Ce o rugați pe sfântă? Să nu vă căsătoriți?

Fete: „Liniște în familie.” Reporter: Cum rezistați?

Femeie: „Prin rugăciune și cu zâmbetul pe buze." Anul acesta a fost depăşit un nou record: 350.000 de pelerini, veniţi din toate colţurile ţării. Preot Lucian Apopei, director comunicare MMB: „Vorbim despre un pelerinaj fără precedent din cauza numărului mare de credincioși. Sunt la închinare de ore bune, peste 20 de ore. Câți dintre noi în ziua de azi mai alocăm atât de mult timp pentru Dumnezeu?" Mitropolia a anunţat că va ţine moaştele în baldachin până când și ultimul pelerin reușește să ajungă la ele.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult