Modifica setarile cookie
Toate categoriile

19 câini, ''Agenții speciali'' ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Pentru ce sunt antrenați

Your browser doesn't support HTML5 video.

''Agenții speciali'' ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală și-au început stagiul de pregătire.

Cei 19 cursanți sunt niște căței extrem de simpatici, care vor învăța să descopere transporturile clandestine de tutun, bani și droguri, dar și să le fie loiali camarazilor lor.

Disciplinați, dar mereu puși pe joacă. Așa sunt cei 19 câini care au intrat în programul de dresaj al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. În următoarele săptămâni vor învăța zi de zi cum să recunoască mărfurile clandestine.

Florin Moțățăianu, instructor la Centrul de Dresaj Canin: ''Li se oferă o baghetă textilă cu miros puternic de tutun și e învățat să îl recunoască."

Alexandru Ioniță, șeful centrului de dresaj canin: ''Totul se face în joacă. Pregătirea câinilor se bazează pe simțul ludic."

Citește și
cearta
Scandal lângă un adăpost de câini din Târgoviște. Ce ar fi pățit un bărbat care a vrut să hrănească patrupedele

Programul de formare pentru echipele canine este împărțit în două etape: prima durează 12 săptămâni. În timpul liber, viitorii agenți speciali se odihnesc și sunt hrăniți în padocurile construite special pentru ei.

Cristian Negoiță, instructor de dresaj canin: "Orice rasă e potrivită, însă melinois și labrador sunt cei mai folosiți și ajung să fie dresați după o selecție riguroasă."

După primul stagiu de pregătire, cățeii se întorc în punctele vamale unde vreme de 6 luni trebuie să pună în practică ce au învățat. Ulterior revin în centrul de dresaj de lângă București pentru perfecționare.

După cele câteva săptămâni petrecute în centrul de dresaj, câinii de detecție au capacitatea să descopere în vămi bunuri clandestine: de la țigări și tutun, până la bani și droguri. Cu toții pleacă, însă, cu capacitatea de a fi incoruptibili.

După absolvirea cursurilor, câinii de detecție au în față o carieră de cel puțin cinci ani. Anual, cele 45 de echipe canine ale fiscului descoperă bunuri interzise de peste un milion de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult