Modifica setarile cookie
Toate categoriile

18 răniţi la o nuntă în Durău. Oamenii au căzut de pe terasă, de la 2 metri înălţime

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai multe persoane, invitate la o nuntă organizată la o pensiune din Neamț, au căzut în gol după ce balustrada terasei pe care se aflau s-a rupt. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, iar la fața locului au ajuns zeci de salvatori.

Scenele de groază s-au derulat duminică seară la o pensiune din staţiunea Durău din judeţul Neamţ, unde avea loc o nuntă. La un moment dat, balustrada terasei pe care se aflau mai mulţi invitaţi s-a rupt, iar oamenii au căzut, unii peste alţii, de la aproximativ doi metri. Imediat după ce s-a dat alarma, zona a fost împânzită de salvatori.

Mihai Mitrea, ISU Neamţ: "Discutăm de 18 persoane, din care două li s-a acordat primul ajutor la faţa locului. Pentru celalalte 16 au fost mobilizate resurse medicale care să le ducă la unităţile medicale din zonă. Dintre aceste 16, trei au fost mai grav."

În imaginile surprinse de martori se vede cum medicii şi pompierii, ajutaţi de câţiva meseni, le acorda primul ajutor victimelor. Apoi, răniţii au fost transportaţi la spitalul din Topliţa, judeţul Harghita, cel mai apropiat de locul incidentului.

În miez de noapte, doctorii au luat decizia ca 15 persoane să fie transferate cu cinci ambulante la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureș. Potrivit medicilor, o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani se afla în starea cea mai gravă.

Citește și
nunta fagaras
Pentru a doua oară, un local trimite invitații de la nuntă la spital, cu toxiinfecție

Melinda Gal, medic UPU SMURD Mureş: "Am adus în total 15 victime. Unul de cod roşu, 11 pacienţi de cod galben şi trei de cod verde . Cod roşu este aproximat şi văzut ca şi stare critică. Au contuzii tramatisme craniene şi toracice şi de coloană."

Între timp, anchetatorii au început cercetările în acest caz pentru a stabili cine se face vinovat de cele întâmplate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult