Modifica setarile cookie
Toate categoriile

17 tinere, obligate să se prostitueze în Italia de o grupare de proxeneţi din Dolj, care a câștigat sute de mii de euro

Procurorii din Dolj efectuează, joi, 9 percheziţii domiciliare la o grupare de proxeneţi, care au exploatat 17 tinere în Italia, timp de aproape 10 ani, pe care le-au obligat să se prostitueze, informează Agerpres.

Potrivit DIICOT, grupul infracţional organizat acuzat de trafic de persoane şi trafic de minori a fost constituit în cursul anului 2013, pe baza relaţiilor de familie. „În cauză s-a reţinut că, în cursul anului 2013, a fost constituit, pe baza relaţiilor de familie, un grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori. Grupul infracţional a identificat persoane vulnerabile (cu o situaţie materială precară sau care proveneau din familii dezorganizate, cu o educaţie precară), parte dintre acestea minore, pe care le-au recrutat folosind diferite promisiuni mincinoase (convieţuirea împreună, găsirea unui loc de muncă etc.) şi le-au determinat /constrâns să practice prostituţia. Astfel, folosind preponderent metoda "loverboy", membrii grupului au câştigat încrederea persoanelor vătămate şi, sub pretextul construirii unui viitor comun (deşi se aflau în alte relaţii de concubinaj) şi oferirii unui mod de viaţă lipsit de griji, le-au convins să practice prostituţia în folosul lor, activitate desfăşurată în special pe teritoriul Italiei", informează DIICOT. De regulă, persoanele vătămate au fost cazate în imobilele închiriate în acest scop de unul dintre membrii grupului şi obligate să practice prostituţia "la stradă" în zona Romei (unde grupul infracţional organizat deţinea "posturi"), fiind în permanenţă controlate/ supravegheate, sumele de bani fiind însuşite în totalitate de membrii grupului. Relaţiile de familie dintre membri au constituit un factor important de organizare şi coeziune a grupului infracţional, acestea asigurând o colaborare optimă, strânsă şi constantă.

Procurorii suspectează că, în perioada 2012-2020, rude sau apropiaţi ai membrilor grupului infracţional i-au sprijinit pe aceştia să obţină sume de bani realizate de victimele traficului de persoane, aproximativ 700.000 de euro, prin faptul că ar fi acceptat să transmită şi să primească sume de bani, pe care le-ar fi remis, ulterior, membrilor grupului, transmite news.ro. Pe parcursul urmăririi penale au fost identificate 17 persoane vătămate. La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova urmează să fie conduse, în vederea audierii, 13 persoane. Acţiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj şi Grupării Mobile de Jandarmi "Fraţii Buzeşti" Craiova.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult