Modifica setarile cookie
Toate categoriile

10 șoferi găsiți sub influența substanțelor interzise într-o singură zi. Ce le spun polițiștilor atunci când sunt opriți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Polițiștii au prins doar anul acesta peste 2500 de șoferi drogați la volan. Sâmbătă, de pildă, la un control în trafic, au fost găsiți 10 șoferi sub influența substanțelor interzise.

Unul dintre șoferi, în vârstă de 22 de ani, chiar a recunoscut că este consumator, după ce testul a ieșit pozitiv la canabis. Conducea mașina în care se aflau soția însărcinată și un copil mic.

Tânărul de 22 ani a fost oprit de polițiști pe o stradă din Sectorul 2. Era în mașină cu soția însărcinată, dar și cu un copil mic care dormea. A fost testat de agenți cu aparatul drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv la canabis. Șofer: „N-am consumat în seara asta, am consumat acum o săptămână.”

Polițist: „Și ce ai consumat?”

Șofer: „Niște prostii.” Într-o singură noapte, polițiștii rutieri din București au dat o sută de amenzi. Oana Pîrvan, Brigada Rutieră București: „Un alt bărbat în vârstă de 30 de ani a fost depistat tot pe o stradă din Sectorul 2 conducând sub influența substanțelor interzise. În urma efectuării testării preliminare cu aparatul drugtest a rezultat în organism prezența unei substanțe interzise." Iar un șofer de 37 de ani s-a ales cu dosar penal după ce alcooltestul l-a dat de gol. Potrivit legii Anastasia, promulgata în vara acestui an, șoferii care conduc băuți, drogați sau fără permis de conducere și provoacă accidente mortale vor fi condamnați la închisoare cu executare. De la începutul anului, polițiștii rutieri din toată țara au prins peste 2500 de șoferi drogați la volan și 7.500 sub influența alcoolului. Revenind însă la partea de droguri, cei mai mulți consumatori sunt în zona Bucureşti - Ilfov. Numai anul acesta, au fost capturate 570 de kilograme de stupefiante - 88 de kilograme fiind droguri de mare risc. Iar în ceea ce priveşte decesele cauzate de consumul de droguri, anul trecut de pildă, au fost înregistrate 30. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult