Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Imagini din timpul incendiului în care a murit un bărbat. Sora acestuia a leșinat când a văzut flăcările

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bătrân de 80 de ani din județul Cluj a avut parte de un sfârșit tragic. Casa i-a fost mistuită de flăcări, iar bărbatul a murit carbonizat.

Potrivit primelor date din anchetă, de dimineață, el ar fi aprins focul în sobă, pentru a se încălzi și, nu se știe cum, flăcările au cuprins acoperișul din lemn.

Alarma s-a dat la primă oră a dimineții în satul Gheorgheni, la 15 kilometri de Cluj-Napoca. Fumul gros care ieșea din casa bărbatului se vedea de la sute de metri distanță. Vecinii sunt cei care au văzut vâlvătaia și au sunat imediat la 112, de teamă că bătrânul ar putea fi înăuntru.

Sora de 70 de ani a bărbatului a venit într-un suflet să afle ce s-a întâmplat. Când a văzut flăcările, a leșinat, și a primit ajutor de la un echipaj medical.

Andrei Biriș, purtător de cuvânt ISU Cluj: „În momentul sosirii la fața locului pompierii au găsit imobilul cuprins în totalitate de flăcări.”

Mai mulți muncitori care lucrează la un șantier din apropiere au văzut casa aprinsă ca o torță și au venit să dea o mână de ajutor.

Muncitor: „În timp ce veneam la lucru, pe la șapte jumătate, casa ardea foarte tare. Se vedea un nor foarte mare de fum."

Muncitor: „Am fugit să luăm gălețile, să mergem să ajutăm la stingere, dar nu s-a mai putut face nimic. Era prea mare focul, deja a început să puște țigla, geamurile, acoperișul. Ne-am dus toți colegii să ajutăm, dar nu s-a mai putut face nimic."

Pompierii s-au luptat mai mult de o oră cu flăcările puternice, şi în final, l-au găsit pe bătrân carbonizat în casă.

Incendiul a pornit de la coșul de fum, care nu era bine izolat, spun anchetatorii. Pompierii recomandă să verificăm frecvent instalațiile de încălzire, pentru a evita asemenea tragedii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult