Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Urs mort într-un sat din Mureș, după ce a fost lovit cu un par de o localnică. Avea răni mai vechi

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost desfășurare de forțe aseară într-un sat din Mureș, după ce un urs de mici dimensiuni a intrat într-o gospodărie.

Pentru că ar fi încercat să ajungă la păsările din curte, a fost lovit cu un par de proprietară. Autoritățile, alertate de localnici, l-au sedat pentru a-l duce într-un loc sigur, însă bietul animal și-a dat ultima suflare în scurt timp.

Sălbăticiunea era slăbită, iar la gât avea răni mai vechi. Anchetatorii au început cercetările în acest caz.

Ursul a dat navală aseară în curtea unei femei din localitatea Văleni, judetul Mureș. Proprietara gospodăriei spune ca a încercat să-l alunge cu un par, dupa ce animalul s-ar fi dus la găini. Sălbăticiunea a mai mers câţiva metri şi a căzut într-o baltă. Aici a agonizat până când localnicii au alertat autorităţile.

Localnică: „Aici a fost, a intrat şi o mers la găini. Eu nu m-am speriat, nici atunci, nici acuma”.

Citește și
urs
Un urs, împușcat, după ce a fost prins în timp ce mânca rămășițe umane. Ce au descoperit autoritățile

Localnic: „A intrat în curte aici. Întodeauna se plimbă urşii, nu numai asta, sunt mai multe. Pentru mâncare”.

În scurt timp, la faţa locului au sosit poliţişti, jandarmi şi comisari ai Gărzii de Mediu. După ce l-au tranchilizat, oamenii au văzut că animalul avea și alte răni.

Domokos Csaba, biolog: „A fost găsit vizibil slăbit, cel mai probabil femelă, nu ne-am dat seama încă, avea ceva răni mai vechi de câteva zile”.

Szekely Annamaria, comisar şef la Garda de Mediu Mureş: „Am primit mesaj că ursul este în curtea unui localnic şi după aceea am fost contactată ca ursul e în agonie. Are o rană infectată”.

Din păcate, ursul nu a mai putut fi salvat. Autorităţile au deschis o anchetă, iar necropsia va stabilii cauza decesului. Nu exclud ca localnicii să-i fi provocat rănile fatale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult