Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un vânător a fost atacat de urs pe o pășune din Bistrița. „L-a prins de o mână și de un picior”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat de 49 de ani din Bistrița-Năsăud a fost atacat de un urs în timpul unei partide de vânătoare de mistreți.  

Animalul s-a năpustit asupra lui din spate și i-a provocat răni la brațe și în zona feței. Omul a fost dus de urgență la spital. Se afla pe o pășune din comuna Monor și trebuia să trimită mistreții în bătaia puștilor vânătorilor.

Deși câinii i-au sărit în ajutor în momentul în care ursul s-a năpustit asupra lui, bărbatul a suferit mai multe răni. Martorii au sunat la 112 și au pornit cu o mașină de teren către ambulanță.

Teodor Zbânca, paznic de vânătoare: „L-am transportat către Bistrița pe băiat și l-a preluat SMURD-ul. L-a prins de o mână și de un picior și la cap, un pic la cap și mâna, i-a băgat mâna în gură și i-a zdrobit mâna.”

Echipajul medical l-a preluat și l-a dus la spital.

Citește și
sculpturi lemn
Mai mulți sculptori transformă buștenii în opere de artă la un festival din Vâlcea. „Voi face un urs în mărime naturală”

Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bistrița: „Pacientul prezintă fracturi la un deget și la cotul mâinii drepte, multiple plăgi și excoriații la nivelul feței, mâinii și antebrațului drept și va rămâne internat la secția ortopedie și traumatologie.”

Omul se află acum în afara oricărui pericol, spun doctorii.

Localnicii din zonă sunt disperați și susțin că sunt vizitați tot mai des de urși.

Fermier: „În fiecare noapte atacă aici, este o ursoaică cu pui. Am anunțat și autoritățile de fond de vânătoare, au zis că acum, când începe vânătoarea, au aprobare să împuște unul.”

Fermieri: „Vine până în fundul grădinii, umblă urșii. Până acum au fost struguri, au mâncat, au avut ce mânca, dar de acum coboară în sat la oameni. Cum să nu-ți fie frică? Păi te rupe. Te poți pune cu el?”

Fermier: „Foarte periculos, mulți urși”.

Reporter: Și ce faceți, cum vă protejați? 

Fermier: „Păi cu gard electric mai mult, este gard din-ăla mai tare, că altfel, cu câinii nu... nu ține vraja.”

Tot duminică, un urs a fost zărit într-o pădure de la marginea orașului Bistrița, pe un traseu amenajat pentru alergare și ciclism.

Imediat a fost trimis un mesaj RO-ALERT, iar jandarmii au pornit pe urmele sălbăticiunii. Autoritățile au transmis că animalul nu a fost găsit în zonă.

În acest an, trei oameni au fost atacați de urs numai în județul Bistrița-Năsăud.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult