Un stat indian va angaja persoane transgender și eunuci la centrele pentru femei abuzate
Peste 100 de cazuri de abuz sistematic asupra tinerelor din centrele din Bihar au fost raportate în această perioadă, cifre care au determinat autoritățile să ia măsuri.
Săptămâna trecută, un gardian a fost arestat în Chapra, suspectând că a violat o fată aflată în centrul unde fusese angajat.
Incidentele au declanșat proteste de amploare în stat și înăsprirea controlului condițiilor din interiorul centrelor, unde femeile și fetele considerate vulnerabile, lucrătoare sexuale, victime ale violenței domestice și a traficului de persoane, sunt cazate pentru reabilitare și formare profesională.
Șeful departamentului de asistență socială din Bihar a declarat pentru The Guardian că statul va începe să angajeze în centre persoane transgender și eunuci ca răspuns la aceste incidente regretabile.
"Incidentele recente ne-au șocat", a declarat secretarul departamentului de asistență socială, Atul Prasad. "Așa că am planificat să folosim eunuci ca gardieni."
Eunucii din societățile sud-asiatice se încadrează în categoria "hijras", un termen folosit pentru persoanele intersexuale sau pentru cei ale căror organe genitale nu se încadrează în normele genului.
Hijras sunt celebrați în texte hinduse precum Mahabharata și Kama Sutra și se bucură, de asemenea, de poziții influente în tribunalele Mughal, inclusiv ca gărzi ai haremului împăratului.
O lege colonială din 1897 a decretat că toți eunucii sunt infractori, marginalizându-i. Mulți dintre aceștia au fost obligați să practice prostituția și cerșetoria pentru a supraviețui.
“Angajarea hijrașilor ca gardieni ar fi o situație avantajoasă pentru că ar reprezenta un pericol în minus pentru femei”, a afirmat Prasad. "În timp ce, pe de-o parte, eunucii vor obține locuri de muncă, pe de altă parte, prezența lor va întări securitatea în azilurile pentru fete", a spus el.
Propunerea a fost deja aprobată, urmând să fie pusă în practică.
"Pe lângă faptul că ni s-au oferit locuri de muncă, această lege ne va oferi și recunoaștere socială", a spus Anita Hijra, o persoană transgender din Patna, potrivit The Guardian. "Aceasta ar putea fi o inițiativă minoră, dar va aduce o schimbare uriașă în societate pe termen lung. Suntem foarte fericiți".
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!