Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un muncitor a vrut să taie o butelie de oxigen cu o flacără. Colegul său a fost spulberat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un muncitor de 64 de ani, din Alba, a pierit în urma unei decizii aparent eronate a unui coleg. Acesta din urmă a vrut să taie rapid o butelie cu oxigen.

A folosit flacără deschisă, iar recipientul a explodat și l-a spulberat pe tovarășul său.

Omul ieșise la pensie, dar trudea cât putea de mult pentru un bănuț în plus.

Accidentul de muncă s-a produs în incinta unei societăți de prefabricate din beton din Aiud. În jurul amiezii, unul dintre sudori a folosit flacăra deschisă pentru a tăia o butelie de oxigen. În apropiere, se află un coleg mai în vârstă.

Căpitan Radu Botezan – purtător de cuvânt ISU Alba: “Din câte se pare, a fost o explozie la un tub de oxigen în urma căruia un muncitor care efectua lucrări în preajma tubului de oxigen a surfeit leziuni incompatibile cu viața.”

Citește și
incendiu
Incendiu uriaș la o casă din Mehedinți. Focul a pornit în urma exploziei unei butelii

Bărbatul ucis de suflul deflagrației s-a pensionat acum patru ani. S-a întors, însă, la serviciu pentru un ban în plus.

Căpitan Radu Botezan – purtător de cuvânt ISU Alba: ”Echipajele de pompueri au acordat ajutor unei alte victime, un bărbat în vârstă de 46 de ani, care a suferit un atac de panică și probleme la auz, fiind transportat la CPU Aiud.”

Ovidiu Bogos - medic Spitalul municipal Aiud: “Nu avea arsuri la nivelul cavitații bucale și a cailor respiratorii superioare, doar o dimunuare a auzului, la nivelul gambei stângi erau câteva schije mici, superficiale, metalice.”

Gabor Calaman – inspector șef ITM Alba: ”Persoana care a făcut atac de panică tăia cu flexul recipientul, cealaltă persoană era în zona de acțiune și a fost rănită în urma suflului.”

Penru moment, ancheta ITM trebuie să stabilească împrejurările în care s-a produs incidentul. Dacă situația o va impune, va fi demarată o investigație și de către poliție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult