Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un belgian paşnic s-a transformat brusc într-unul dintre cei mai groaznici criminali ai Europei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un belgian care toată viaţa „nu a făcut rău unei muşte", după cum spune familia, și-a schimbat brusc comportamentul, de parcă ar fi fost posedat.

În mai puţin de două săptămâni, a dat foc uşii de la intrare, acasă, a mai incendiat o locuinţă, a provocat două accidente cu maşina, unul soldat cu o victimă decedată. Ajuns în arest, a omorât în bătaie cu coleg de detenţie. Nimeni nu pricepe ce s-a întâmplat cu acest om.

Medicii i-au scanat creierul, să vadă dacă pot găsi o explicaţie medicală pentru aceste acţiuni criminale.

În închisoarea din Leuven, Marc s-a repezit din senin asupra unui coleg de detenţie şi l-a omorât în bătaie. Nu e o figură de stil... L-a lovit cu sălbăticie pe celălalt până ce şi-a dat ultima suflare. Nimeni nu poate spune ce l-a apucat. Fratele lui Marc nu-şi poate explica furia criminală.

Jos E., fratele deţinutului: „Nimeni nu s-ar fi aşteptat la aşa ceva. Nici prietenii lui, nici familia... Primesc zilnic mesaje: E imposibil, ăsta nu e Marc. E de necrezut".

Citește și
dirk de fauw
Primarul din Bruges, înjunghiat. A fost operat de urgență și e în stare stabilă

Marc are 63 de ani şi a trăit aproape toată viaţa într-un orăşel din Flandra. Multă vreme a lucrat ca tehnician la serviciile municipalităţii. De câţiva ani ieşise, însă, la pensie. Fratele lui spune că n-a avut niciodată probleme cu legea.

„Marc nu a avut niciun fel de contact cu justiţia. Nu bea alcool, nu ia droguri. E foarte bizar. Nu a avut nimic de împărţit cu nimeni. Nu s-a certat cu nimeni niciodată. E greu de explicat ce s-a întâmplat" a adăugat fratele bărbatului.

Însă, dintr-o dată, ceva malefic parcă s-a dezlănţuit în el… Pe 17 august, a dat foc uşii de la intrare, la el acasă. După două zile a lovit un pieton cu maşina, în mod voit, după cum spun martorii. Şi, în aceeaşi seară, e bănuit că a mai incendiat o casă. Ziua următoare, a lovit cu maşina un biciclist, care n-a supravieţuit accidentului, de asemenea premeditat.

Ajuns în arest, l-a bătut pe colegul de celulă până l-a omorât.

Marc a fost supus unor controale medicale şi psihologice. De asemenea, i-a fost scanat creierul, în speranţa că ştiinţa va putea descifra această bruscă şi distructivă schimbare de comportament.

Fratele deţinutului: „Ştiu doar că i-au scanat creierul. Dar nu se cunosc încă rezultatele. Sau nimeni nu vrea să le comunice. Orice încercare a noastră de afla ceva de la poliţie se loveşte de un refuz” a spus fratele bărbatului care și-a schimbat brusc comportamentul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult