Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din Iași și-a omorât tatăl cu toporul, apoi s-a întors la masă să-și termine berea

Un bărbat din Iași care și-a omorât tatăl cu toporul, după care s-a întors la masă să-și termine berea a fost condamnat la aproape 20 de ani de închisoare. Cu 9 ani înainte, tatăl își lovise fiul în cap, provocându-i o infirmitate permanentă.

Incidentul a avut loc în iulie 2020, în satul Gârbești din comuna ieșeană Țibana. Bărbatul bea cu tatăl său în curtea casei, iar în urma unui conflict spontan și-a luat părintele la bătaie cu pumnii și picioarele, până când acesta a rămas inconștient, scrie Ziarul de Iași.

Văzându-l că nu mai mișcă, bărbatul i-a strigat că dacă nu se ridică îl lovește cu toporul. Cum acesta era inconștient, individual s-a ținut de cuvânt, a luat un topor și l-a lovit de mai multe ori în cap, după care s-a întors la masă și a continuat să-și bea berea.

„Inculpatul s-a oprit din atac şi i-a spus să se ridice, ameninţându-l că aduce toporul dacă nu se conformează. Victima nu s-a ridicat, aşa că inculpatul a luat toporul care era înfipt pe butucul de tăiat lemne şi şi-a lovit tatăl cu muchia toporului în cap, după care s-a aşezat din nou la masa din curte şi a continuat să bea bere”, au consemnat judecătorii Tribunalului Iași.

 

Citește și
topor
Un tânăr din Ploieşti este căutat de Poliţie după ce a atacat un bărbat cu toporul şi a provocat un scandal în stradă
”Mamă, eu l-am achitat pe tata. I-am dat cu toporul”

 

Relațiile dintre cei doi erau de regulă tensionate. În urmă cu 9 ani, tatăl își lovise fiul în cap cu un obiect contondent, incident în urma căruia fiul a rămas cu o infirmitate permanentă, cu încadrare în grad de handicap.

La scurt timp s-a întors acasă mama bărbatului, care și-a găsit fiul bând bere. Tânărul s-a ridicat de la masă, a venit la ea şi i-a spus sec: „Mamă, eu l-am achitat pe tata. I-am dat cu toporul”.

Pe parcursul cercetărilor, bărbatul a dat patru declaraţii contradictorii, negând constant că şi-ar fi lovit tatăl cu toporul.

Tribunalul Iași l-a condamnat zilele trecute la 17 ani de închisoare, la care se vor adăuga 645 de zile rămase neexecutate dintr-o condamnare anterioară.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult