Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat de 66 de ani, acuzat că a violat în repetate rânduri o fată de 15 ani, cu handicap

Your browser doesn't support HTML5 video.

Localnicii unei comune din Iași s-au cutremurat la auzul veștii că un bărbat de 66 de ani a profitat în nenumărate rânduri de o adolescentă cu handicap.

Îngrozitor este că individul, acum arestat, o ducea și o aducea de la școală pe copila în vârstă de numai 15 ani cu acordul părinților acesteia.

Întâmplarea a ieşit la iveală la finalul lunii trecute. Atunci, bărbatul a dus-o pe copilă de 15 ani la un cabinet de ginecologie din Iaşi, să vadă dacă este însărcinată. Medicii şi-au dat seama că ceva este în neregulă şi au sesizat Poliţia. Despre caz a aflat și Protecția Copilului.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt la Protecția Copilului Iași: „Minora frecventa cursurile școlii, iar acel vecin o aducea zilnic cu maşina, dat fiind faptul că localitatea de domiciliu era foarte departe de municipiul Iaşi. A solicitat test de sarcină şi un posibil chiuretaj medicilor. Aceştia s-au sesizat imediat şi a început o anchetă”. Mama copilei: „A scos-o de la şcoală şi a zis că se duce cu dantura să vadă care e treaba. Când colo, altă problemă: nu a mai ajuns cu fetiţa, a ajuns Protecţia, poliţia nu ştiu, a spus că a fost abuzată, dar copilul acasă nu mi-a spus nimic. Era bine acasă, dar nu o lăsam să iasă, că avea handicapul mintal”.

Tatăl copilei: „A fost dusă la şcoala am rugat pe domnul (...) să o scoată de la şcoală cu bilet de voie, să o ducă la dantură. A zis că se simte slăbită şi de asta a dus-o. A zis că vrea să-mi facă un bine. Aşa de bine a făcut, că fetiţa a ajuns la protecţia copilului”.

Citește și
Violență domestică
Bright Sky Ro, aplicația prin care femeile abuzate de parteneri pot cere ajutor. Cum funcționează

Fata a fost luată de acasă și dusă într-un centru special, unde primeşte consiliere psihologică.

Vecin: „Poliţia a fost în mai multe rânduri cu fetiţa aia, care e la o şcoală ajutoare în Iaşi. Ei sunt prieteni. Băiatul, tatăl fetei, are grijă de casă, de câini, mă mir”.

Tânăr: „Mă mir cum o lasă aşa nesupravegheata cu un om. El este bătrân, la o vârstă oarecare mintea o mai ia aiurea. Nu-mi vine să cred că a făcut asta, că avea şi el nişte studii, făcuse un liceu”.

Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de viol în formă continuată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult