Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un băiat rănit într-un accident a fost abandonat de familie în spital de 5 luni

Un adolescent din Vaslui a fost lăsat în stare vegetativă în spital de familie, care nu vrea să se mai implice.

Băiatul de 16 ani este din satul Mălăiesti, comuna Vutcani, scrie Vremea Nouă. Grav rănit într-un accident rutier în Braşov, în luna august, el a fost operat la un spital din acest oraş. Medicii i-au salvat viaşa, dar a rămas în stare vegetativă. S-a decis acum o lună transferarea sa la Spitalul Judeţean de Urgentă din Vaslui, judeţul unde îşi are, teoretic, domiciliul.

Familia l-a abanondat însă aici, scrie Vremea Noua, băiatul primind o singură vizită în spital. Asistentii sociali au încercat să stea de vorbă cu mama lui, pentru ca aceasta să-l ia acasă, dar fără succes. Se pare că femeia ar fi recăsătorită.

Angajatii SJU Vaslui au contactat şi Directia pentru Protecţia Copilului Vaslui , dar nu au primit un răspuns concret. Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgentă Vaslui, spune că „ Tot ce ţine, în acest caz, de spital s-a făcut. Familia spune că nu poate să îl ia acasă să îl îngrijească. Am contactat şi alte instituţii din alte judete, care se ocupă de îngrijirea pacientilor paliativi, dar ei nu pot să-l tină decât pe o perioadă foarte scurtă de timp, adică 14-20 de zile. Ori lui îi trebuie îngrijire pe o perioadă mai lungă de timp. Am contactat si Directia pentru Protectia Copilului pentru a fi institutionalizat într-o unitate specifică. Pacientul are sanse de recuperare, tocmai de aceea trebuie instituită o măsură în cazul acestui copil”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult