Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tinere din Coreea de Nord, vândute în China pentru "căsătorie". Preţul, incredibil de mic

Traficanţii de oameni profită de disperarea familiilor din Coreea de Nord, care încearcă să îşi salveze copiii trimiţându-i peste hotare.

Potrivit DailyNK, traficul de persoane – mai ales femei tinere – a atins cote fără precedent la graniţele Coreei de Nord. Cel mai recent caz, dezvăluit chiar vineri, este cel al unei femei de 20 de ani dintr-un sat de la frontieră care a fost vândută de trei ori unor bărbaţi din China.

Tânăra a fost măritată forţat cu doi bărbaţi chinezi, iar cu unul dintre ei a avut şi un copil. Ea a reuşit să fugă de fiecare dată şi s-a întors în Coreea de Nord, dar nu a reuşit să îşi recupereze copilul. Când a fost vândută a treia oară, a fost salvată de un ONG şi a ajuns în Coreea de Sud.

Multe dintre tinerele care ajuns în astfel de situaţii le plătesc călăuzelor sperând că vor putea fugi în China, însă când ajung în ţara vecină, descoperă că au fost vândute unor bărbaţi din ţara vecină pentru căsătorie, în general în zone muntoase sau deşertice de unde nu pot evada. În această situaţie ar putea fi sute de mii de femei din Coreea de Nord.

În trecut, preţurile erau de ordinul zecilor de mii de yuani, ajungând până la 100.000 (12.650 euro) în cazul tinerelor virgine sub 14 ani. Numărul mare de femei nord-coreene care vor să fugă din ţară a dus însă la scăderea preţurilor, care au ajuns şi la 200 de euro.

Citește și
Coreea de Nord
Coreea de Nord susține că a testat o nouă arma "de înaltă tehnologie"

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult