Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tânără jefuită și ucisă după ce a folosit aplicația de ridesharing. Pedeapsa primită de șofer

Un chinez de 28 de ani a fost executat, vineri, după ce a jefuit, răpit și ucis o tânără de 19 ani pe care o luase ca pasageră într-o cursă ridesharing.

Zhong Yuan a fost executat, vineri, din ordinul unui tribunal din Wenzhou, din estul Chinei.

Cazul care a șocat milioane de utilizatori ai aplicațiilor de ridesharing

 

Cazul lui Zhong Yuan a șocat milioane de utilizatori de ridesharing și ridehailing, după ce s-a aflat că Zhong primea comenzi prin intermediul aplicației Didi, cea mai mare platformă de ridesharing din țară, care a achiziționat afacerea Uber din China, în 2016.

Potrivit Daily Mail, bărbatul s-a gândit că ar putea să-i jefuiască pe clienți, după ce a început să-și facă datorii la jocurile de noroc. Și-a cumpărat cuțite, bandă adezivă și măști cu gândul de a comite aceste fapte.

Pe data de 23 august 2018, bărbatul a reușit să jefuiască o pasageră. A doua zi, a primit o comandă pentru a o prelua pe tânăra Zhao, de 19 ani, prin intermediul aplicației Didi. După ce s-a urcat în mașină, Zhong Yuan a încercat să o convingă pe tânăra de 19 ani să renunțe la comenda ei pe Didi și să continue cursa până într-un oraș dintr-o zonă de munte, în regiunea Zhejiang, în mod privat.

Citește și
Experiență traumatizantă. O femeie a născut singură în celulă, ignorată total de gardieni
Experiență traumatizantă. O femeie a născut singură în celulă, total ignorată de gardieni

Pentru că tânăra a refuzat, bărbatul a atacat-o cu un cuțit, rănind-o la mână. După ce a legat-o cu bandă adezivă, atacatorul s-a folosit de portofelul ei digital pentru a transfera peste 1000 de dolari în contul său.

Zhong și-a continuat apoi drumul, după care a violat-o pe tânără pe bancheta din spate și a ucis-o, înjunghiind-o în gât de mai multe ori.

Criminalul a aruncat trupul tinerei de pe o stâncă și a fugit de la locul faptei.

El a fost prins câteva zile mai târziu, pe 27 august 2018, fiind inculpat, în noiembrie, pentru crimă, viol și jaf.

Condamnat la moarte

 

Pe 1 februarie 2019, el a fost condamnat la moarte, fiind executat, vineri, după instrucțiuni primite de la Curtea Supremă.

Cazul a declanșat o anchetă amplă în privința firmelor de ridesharing din China.

Platforma Didi, care la acea vreme era cea mai folosită din China, și-a cerut scuze pentru cele întâmplate și și-a asumat responsabilitatea. Firma și-a suspendat apoi serviciul de carpooling (folosirea unei mașini de către mai mulți pasageri care merg în aceeași direcție), începând cu data de 27 august 2018.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult