Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul lăsat pe Facebook de tânărul care și-a înjunghiat brutal fosta profesoară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incident inforător la un colegiu din Ploieşti. O profesoară de matematică de 43 de ani a fost înjunghiată de un fost elev, care ar fi vrut să se răzbune.

Tânărul a intrat în liceu fără probleme şi a atacat-o pe femeie în fața cancelariei. Victima a intrat în şoc hemoragic şi este în stare gravă. Jandarmii l-au reţinut pe suspect, când încerca să fugă şi au găsit asupra lui mai multe arme albe.

Individul, în vârstă de 22 de ani, a intrat în şcoală în momentul în care elevii care învăţau dimineaţa plecau acasă, iar alţii veneau la cursuri. A profitat de aglomeraţie şi a păcălit sistemul de acces cu cartela în unitatea de învăţământ, apoi s-a îndreptat spre cancelarie.

A cerut să fie chemată profesoara de matematică, iar când a văzut-o s-a repezit asupra ei şi a înjunghiat-o.

"A intrat în liceu, a chemat-o pe doamna profesoară la cancelarie. Un prieten de-al meu a văzut cum a fugit cu un cuţit în mână", a spus Nicușor Zidărescu, elev.

Citește și
liceul spiru haret Ploiești
Profesoară din Ploieşti înjunghiată de un fost elev în fața cancelariei din liceu

"L-a dat pe domnul portar la o parte şi a aruncat cuţitul fugind spre o maşină, dând cu pumnul în geamul din faţă, spărgându-l", a spus un martor.

După ce a lovit-o pe profesoară, individul a încercat să dispară. Doi jandarmi care se aflau în apropierea şcolii au reuşit însă să îl prindă, nu înainte ca tânărul să spargă geamul unei maşini parcate în zonă. Când a fost imobilizat, atacatorul avea la el mai multe arme albe.

"În afară de cuţitul cu care a înjunghiat-o pe doamna profesoară a mai avut un cuţit pe care l-a aruncat când a fost somat, un topor, o teslă, o foarfecă și un patent. Nu a vrut să declare nimic. Era foarte recalcitrant, cred că era sub influenţa băuturilor alcoolice", a declarat Gheorghe Iancu, plutonier major, Jandarmeria Română.

Profesoara rănită a primit îngrijiri la şcoală şi a fost dusă la spital, unde a intrat în sala de operaţie. Doctorii spun că este în stare gravă.

"Are atins pancreasul, un rinichi şi abdomenul perforat", a declarat Vileta Țânașa, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Prahova.

Între timp, în şcoală au început anchetele. Atacatorul fusese exmatriculat acum 3 ani, când era în clasa a XI-a, după ce şi-a ameninţat un coleg cu o armă albă. Înainte de atacul de marți, individul i-a trimis vechiului adversar un mesaj de ameninţare pe Facebook.

"M-ai dat afară din liceu. A venit timpul să mi-o plăteşti şi nimeni şi nimic nu mă putea opri. Nu am frică, milă, scrupule. O să îţi sune în cap tot ce ţi-am promis", a scris tânărul în mesajul de amenințare.

Deocamdată nu se ştie ce probleme avea tânărul cu profesoara pe care a atacat-o.

"A fost şcolarizat în această unitate până în clasa a XI-a, după care a fost transferat într-o altă unitate. El a absolvit în 2017. Nu înţelegem deocamdată care este motivul", a declarat Nicolae Angelescu, Inspector Școlar Prahova.

Ancheta trebuie să stabilească şi cum a fost posibil ca individul să intre înarmat într-o unitate de învăţământ.

Reporter: Cum a intrat cu cuţitul în şcolă? Paznic: Nu ştiu. Reporter: Dar nu îi controlaţi? Paznic: Cum să nu îi contolăm?

"Mi se pare un incident foate grav, să ajungi să înjunghii o profesoară. A fost un şoc pentru noi să ştim că nu mai e şcoala atât de sigură", a spus un elev.

Tânărul de 22 de ani a fost dus la audieri.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult