Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scene șocante în Oklahoma: un condamnat la moarte a avut convulsii și a vomat în timpul execuției

Un condamnat la moarte din Oklahoma a sfârșit în chinuri groaznice, după ce a fost zguduit de convulsii și accese de vomă în timpul execuției, dezvăluie CNN.

 

John Grant a început să aibă convulsii și accese de vomă după ce i s-a administrat Midazolam, primul medicament din cocktail-ul letal care i s-a injectat vineri pentru a fi executat, scrie CNN.

Este același medicament folosit și în controversata execuție din 2014 a lui Clayton Lockett, tot în Oklahoma. Atunci, în loc să devină inconștient, condamnatul a tresărit puternic și a început să vorbească.

Reporterul afiliat CNN, Dan Snyder, care a participat la execuția de la penitenciarul McAlester, a spus că spatele lui John Grant ”s-a ridicat în mod repetat de pe targă, iar pe măsură ce convulsiile continuau, a început să vomite”.

Citește și
condamnat
Ce s-a întâmplat cu deținutul condamnat la moarte prin injecția letală, după ce a avut o ultimă dorință neobișnuită

Personalul medical a intrat apoi de mai multe ori în camera de execuție pentru a curăța voma condamnatului care încă mai respira. Ulterior, au fost administrate următoarele două medicamente din cocktail-ul letal, iar John Grant a fost declarat mort la ora 16.21, ora locală.

 

Condamnat la moarte pentru uciderea unui gardian

 

Bărbatul a fost condamnat în 2000 pentru uciderea gardianului Gay Adams în bucătăria centrului de corecție ”Dick Conner”, în 1998.

„Execuția deținutului Grant a fost efectuată în conformitate cu protocoalele Departamentului de corecție din Oklahoma și fără complicații”, a transmis penitenciarul.

A fost prima execuția din ianuarie 2015 în statul Oklahoma, după ce autoritățile au anunțat ”revizuirea politicilor și practicilor pentru a se asigura că execuțiile sunt gestionate în mod uman, eficient și în conformitate cu legile statului și hotărârile instanței”.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult