Modifica setarile cookie
Toate categoriile

S-a răsturnat cu maşina în mijlocul deşertului şi a rămas încarcerat. Ce l-a salvat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un american din Nevada a crezut că va muri după ce s-a răsturnat cu mașina în mijlocul deșertului și a rămas încarcerat.

Dar, spre norocul lui, și-a dat seama că salvarea poate veni de la telefonul mobil. Și i-a cerut asistentului virtual, instalat pe telefon, care răspunde la comenzi vocale, să sune la numărul de urgență. Cum avea activat și sistemul de localizare GPS, pompierii au ajuns la el.

„Am încercat să mă târăsc afară dar aproape întregul meu corp, cred că 80 la sută din corp, era complet imobilizat. Nu puteam nici măcar să ridic capul", povesteşte omul. Disperat şi chinuit de durere, se gândea la o cale de salvare pentru el şi câinele lui.

"Câinele meu era cu mine în mașină... M-am gândit dacă am putea să ne încălzim noaptea, când se lasă frigul, dar după zece minute mi-am dat seama că nu e nicio șansă."

Nu se putea mişca şi nimeni nu-l putea auzi strigând după ajutor. Dar şi-a dat seama că telefonul mobil îi poate fi de ajutor.

Citește și
accident tir
Un șofer a rămas încarcerat după ce s-a izbit cu mașina de un TIR

"Așa că am strigat: Hei, Siri, cheamă-i pe unii, cheamă-i pe alții... I-am enumerat pe toți cei la care mă puteam gândi. Numai că nu funcționa. Răspundea: Nu se poate conecta, nu se poate conecta... Atunci i-am cerut: "Siri, sună la 911!" A răspuns: "Mă conectez!""

Imobilizat în maşina răsturnată, povesteşte că se gândea doar la fiica lui de zece ani. "Am o fiică, din nefericire și-a pierdut mama, răpusă de cancer... Trebuia să mă întorc acasă la ea."

Un echipaj de pompieri i-a venit în cele din urmă în ajutor. După câteva zile petrecute în grija medicilor, bărbatul încă se afla într-un scaun cu rotile. Nu sunt însă leziuni ireversibile, i-au dat asigurări doctorii. Între timp, omul spune că nu va uita ca asistenta vocală - adică aplicaţia de pe telefonul mobil care răspunde la comenzi vocale - i-a salvat viaţa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult