Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Porci vii lansați cu 50 km/h în pereți, pentru a testa rezistența centurilor de siguranță

O echipă de cercetători din China a stârnit revoltă în rândul activiștilor pentru drepturile animalelor după ce a folosit porci vii în teste de impact auto.

Oamenii de știință chinezi au folosit 15 porci tineri, pe care i-au legat în scaune de copii și i-au lansat cu 50 de km/h într-un zid, pentru a verifica rezistența centurilor de siguranță, potrivit Metro.

Cercetătorii spun că au ales porci în vârstă de cel mult 3 luni, pentru că au o anatomie similară cu cea a copiilor cu vârsta de 6 ani.

Animalele folosite în cadrul testelor au fost anesteziate "pentru a le reduce emoțiile și stresul" și au fost nu au primit mâncare și apă timp de 24 de ore înaintea experimentului.

Din cei 15 porci folosiți în experiment, șapte au murit pe loc, în timp ce restul au mai supraviețui cel mult șase ore, în urma impactului.

Citește și
Cusca leu
Momentul în care un tânăr întră în țarcul leului la Zoo și privește animalul în ochi. VIDEO

Organizația care apără drepturile animalelor, Peta, a somat Institutul pentru Medicina Traficului din China să oprească această practică barbară.

"Să lași animale inteligente și sensibile precum porcii să se izbească de pereți la viteze mari este pur și simplu crud. Duce la oase rupte, sângerări interne, lascerații și o moarți oribilă", a declarat purtătoarea de cuvânt a Peta, Anne Meinert.

"Porcii nu stau în mod normal în acea poziție, pe scaune de mașină. De asemenea, anatomia lor este foarte diferită de cea a oamenilor, astfel că datele obținute din aceste experimente oribile cu animale nu pot fi aplicate victimelor accidentelor", a declarat și activistul Zachary Toliver.

Și americanii au folosit în trecut porci în teste de impact, însă au renunțat la această practică în anii '90 în urma presiunilor făcute de activiști.

În urma valurilor de critici la nivel internațional, cercetătorii chinezi s-au apărat spunând că doar au împrumutat ideea de la americani, iar studiul a fost aprobat de o comisie de etică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult