Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pățania unui bărbat care lua lecții de parapantism: „O cam numim ghinion”

Your browser doesn't support HTML5 video.

O lecţie de parapantism s-a încheiat la spital pentru un bărbat din Braşov. Omul a căzut în gol mai bine de 20 de metri, după ce jumătate din parapanta s-a pliat din cauza vântului.

Culmea este că totul s-a petrecut chiar înainte de lecţia în care urma să înveţe cum trebuie procedat exact în astfel de situaţii.

Incidentul s-a petrecut pe dealul Bunloc, de lângă Braşov. Bărbatul în vârstă de 40 de ani participa, alături de alţi opt cursanţi, la o lecţie de parapantism. A decolat, dar în scurt timp, o parte din parapantă s-a pliat, iar omul nu a mai putut controla aparatul şi s-a prăbuşit.

Eniko, colega victimei: „I s-a închis jumătate de aripă şi s-a dezechilibrat, ca să spun aşa, şi a ajuns în nişte tufişuri. Asimetrică după decolare noi, în parapantism, o cam numim ghinion. Mai ales la începători, sunt luaţi prin suprindere."

Adrian Olteanu, Serviciul Salvamont Braşov: „Am înţeles că e un zburător destul de priceput. S-a întâmplat. O termică, un curent i-a pliat parapanta, n-a avut înălţime mare ca să poată s-o redreseze şi fiind aproape de decolare a căzut."

Citește și
accident parapanta
Doi bărbaţi au căzut cu parapanta, lângă Ocna Sibiului. În ce stare sunt

În urma căzăturii, bărbatul s-a ales cu fracturi în zona bazinului şi a toracelui. Medicii sosiţi imediat la faţa locului, alături de salvamontiştii din Săcele şi Braşov, l-au coborât pe targă la baza dealului cu ajutorul telescaunului. De acolo, omul a fost preluat de un echipaj SMURD şi dus la spital.

Ironia sorţii a făcut ca bărbatul să se accidenteze chiar în cadrul lecţiei în care învaţă cum să gestioneze situaţia în care ar rămâne doar cu o parte deschisă a parapantei.

Adrian Pochiu, instructorul victimei: „Chiar urma să facem această simulare de incident în aer. Chiar simularea închiderilor de aripă. Dar chiar glumea jos, că uite am făcut-o mai repede decât ne-am aşteptat."

Potrivit instructorilor, acest gen de incidente sunt cele mai frecvente în parapantism.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult