Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie și-a ucis pruncul, spre disperarea bunicului: ”Nu mai sunt bun de nimic”. Statul știa și nu a făcut nimic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Într-o localitate din Caraș-Severin, o mamă a recunoscut în fața anchetatorilor că și-a ucis copilașul de 1 an și 2 luni. Trupul fără viață a fost descoperit de bunic.  

Femeia a fost reținută, iar rudele spun că a suferit de depresie în urmă cu câțiva ani. Însă autoritățile nu au intervenit, deși ea amenințase că vrea să-și omoare pruncul.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Femeia de 30 de ani locuia cu părinții și cu bunica ei, după ce se despărțise de tatăl copilului. Cel mic începuse să meargă și era bucuria familiei.

”Ion Lațcu, tatăl femeii: Nu mai sunt capabil de nimic.

Reporter: L-ați găsit mort în casă?

Citește și
crima florida
Și-a omorât soția cu sânge rece, apoi a tăiat-o și a băgat-o în trei valize. Cum s-a dat de gol un bărbat că a comis o crimă

Ion Lațcu: Da, sigur. În pătuțul lui”.

Tatăl femeii a chemat imediat salvarea, dar era prea târziu. Când și-a luat fiica la întrebări, aceasta nu a vrut să spună nimic. Abia când a venit poliția, femeia a recunoscut totul.

Ion Lațcu: ”Am întrebat-o copilul ce face. Ea mi-a răspuns că doarme. Când m-am dus să-i dau mâncare, nu am mai putut să stau".

Ion Lațcu: ”Ea a fost singură aicia, cu a bătrână, cu baba. Nu prea ieșea din înăuntru. Mai venea pe la noi. Venea copilul, chiar ieri dimineață a fost. Îl lua nora-mea, îl ducea pe la noi, îmi era drag de el. A început să meargă pe picioare".

Femeia amenințase că își va omorî copilul

Apropiații spun că mama a suferit o depresie și ar fi urmat chiar și un tratament de specialitate. Grav este că nici o autoritate nu a intervenit, deși femeia mai amenințase, în trecut, că vrea să-și omoare copilul.

Sora femeii: ”Avea depresie, noi am încercat să o internăm la spital, dar medicul nu a vrut să o interneze, a zis că el nu are ce să-i facă. A mai fost poliția o dată la noi acasă. O dată a declarat că vrea să-și omoare copilul. A zis că pentru ea copilul o încurcă”.

Un astfel de caz, potrivit specialiștilor, avea nevoie urgentă de tratament de specialitate și demonstrează, încă o dată, eșecul instituțiilor abilitate să protejeze persoanele vulnerabile.

Bianca Brândușa, psiholog: ”Cred că acestă doamnă s-a simțit copleșită. S-a simțit singură, a simțit că nu are ajutor”.

Mama va fi supusă unei expertize psihiatrice care va stabili dacă a avut discernământ în momentul în care şi-a ucis copilul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult