Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nurcile ucise în Danemarca de teama unei mutaţii a coronavirusului au "ieşit" din gropile comune unde erau îngropate

Nurcile infectate cu coronavirus au fost îngropate în gropi comune, în Danemarca. În mod uimitor, nu au rămas acolo.

Poliția a fost înștiințată că în locul unde au fost îngropate cadavrele nurcilor, în apropiere de localitatea Holstebro, acestea au ajuns, în mod miraculos, la suprafață. Fenomenul a fost cu atât mai sinistru cu cât acestea fuseseră îngropate la un metru sub pământ, relatează cotidianul local DR News.

Zeci de cadavre în putrefacție au fost filmate la suprafața gropii comune, iar descoperirea i-a îngrijorat pe localnici. Există însă o explicație științifică pentru asta, a comunicat un reprezentant al Poliției.

„La descompunere se formează gaze, care determină o mică deplasare a corpului. În cel mai rău caz, sunt aruncate la suprafața pământului” a declarat Thomas Christensen, purtător de cuvânt al poliției daneze.

Nurcile moarte infectate cu coronavirus au fost văzute luni, iar autoritățile explică că este vorba de un fenomen natural, pe care l-ar fi prevăzut. Din această cauză, ar fi turnat cu excavatoarele cantități suplimentare de pământ, da acesta s-a dovedit a fi... „prea ușor” a mai spus reprezentantul Poliției.

Citește și
furt blanuri
Blanuri in valoare de 50.000 de lei recuperate de politisti de la hoti. SCHEMA prin care a fost pagubit un mester popular

Solul este prea nisipos în regiunea de vest a regiuni Jutland, precizat polițistul.

Christiansen a mai spus că riscul de infectare este mic, iar cadavrele au fost acoperite din nou cu un strat de pământ.

Zona este supravegheată și va fi îngrădită, în curând. „Virusul la nurci era transmis de cele mai multe ori prin respirație, deci nurcile moarte reprezintă un risc substanțial mai mic de infectare decât cele vii. Dar bacteriile pot fi prezente pe blana acestora” a mai spus ofițerul de presă. Oricum, înainte de a fi îngropate, animalele ucise au fost stropite cu dezinfectant și cu var, cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene.

„Chiar și așa, nu este indicat să fim în preajma acestor animale moarte” a mai spus reprezentantul Poliției, care nu a putut să garanteze că fenomenul nu se va repeta și cadavrele de nurci vor ajunge din nou la suprafață.

„Este o situație extraordinară, nu putem face alte precizări” a conchis Thomas Christensen.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult