Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul șocant pentru care notarul din Târnăveni și-a înjunghiat fosta iubită și s-a plimbat cu ea în mașină

Your browser doesn't support HTML5 video.

Acuzat că a pus la cale un plan diabolic pentru a-și ucide fosta iubită, un notar din Târnăveni, Mureș, a fost arestat preventiv. Bărbatul a ademenit-o pe femeie la o întâlnire, apoi a atacat-o cu o armă albă și s-a plimbat cu ea în mașină mai mulți kilometri.

Intenționa să o arunce într-un râu. Salvarea femeii a venit de la un echipaj de poliție, care a văzut mașina parcată neregulamentar și a mers să facă un control de rutină. Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional. Felul în care a acționat notarul Claudiu Liviu Miclăuș - din Târnăveni, Mureș - șochează prin sadism. Despărțit acum trei luni de fosta lui iubită - Cristina - cu care avusese o relație de un an, bărbatul de 41 de ani i-a cerut acesteia o întâlnire în Blaj, ca să-i ofere un cadou drept amintire.

Când femeia a cedat insistențelor și s-a urcat la el în autoturism, notarul nu a mai lăsat-o să coboare. Miclăuș, spun rudele victimei, a folosit o armă albă și a lovit-o pe Cristina de mai multe ori. Fratele victimei: „Prima dată în umăr...s-a luptat cu el acolo, a înjunghiat-o, și a plimbat-o trei-patru ore și îi spunea: „de ce nu mori odată, de ce nu mori odată?” Ce a urmat este la fel de crud. Notarul - spun surse din anchetă - ar fi vrut să arunce trupul fostei iubitei în râul Mureș, dar nu și-a dus planul la capăt pentru că femeia a supraviețuit. Ar fi acționat din gelozie. „Între timp, o mașină de Poliție care patrula a văzut mașina parcată neregulamentar și a vrut să facă o percheziție să vadă ce se întâmplă și a dat peste ea” adaugă fratele victimei Echipajul de poliție a fost salvarea Cristinei. Femeia, în vârstă de 38 de ani, a fost dusă în stare gravă la spital. Mariana Negoiță, Spitalul Județean de Urgență Târgu Mureș: „Cu multiple plăgi înjunghiate abdominale, în gambă, la mâna stângă. În acest moment, starea ei este bună. Este stabilă hemodinamic.” Notarul Claudiu Liviu Miclăuș a fost arestat preventiv. Oreviceanu Geanina, Parchetul Curții de Apel Târgu Mureș: „A aplicat mai multe lovituri victimei, cu intenția directă de a-i suprima viața. Potrivit actelor medicale existente la dosar, viața victimei a fost pusă în primejdie.” Colega notarului: „Toată lumea a fost șocată când a auzit ce s-a întâmplat, deci așa ceva nu ne așteptam.”

Ce spune criminologul Dan Antonescu  

Dan Antonescu, specialist criminolog: „Vorbim aici de un om cu studii juridice care conștientiza gravitatea faptelor lui. Maniera în care a acționat denotă clar pierderea rațiunii, dar nu în așa măsură în care să fie exonerat de răspundere. Arată clar că intenționa să o omoare și să scape de cadavru.” În Târnăveni, Mureș - Claudiu Liviu Miclăuș era o persoană respectată. Biroul în care este partener cu fosta lui soție îl are în centrul orașului. Dan Valentin, președinte Camera Notarilor Publici Mureș: „E ultimul la care mă așteptam să se întâmple așa ceva, provine dintr-o familie deosebită, pe părinții lui i-am cunoscut, niște oameni deosebiți, ne-a bulversat pe toți.” Vecin: „Tatăl lui e cetățean de onoare al orașului Iernut.” Fosta lui iubită lucrează ca șef de departament într-un supermarket din Blaj. Femeia are doi copii dintr-o altă relație.

Iulia Berghean, ruda Cristinei: „Va avea mult de recuperat, și fizic și psihic.” Arestat preventiv pentru tentativă de omor, Claudiu Liviu Miclăuș a cerut să fie plasat în arest la domiciliu. Magistrații Curții de Apel Mureș i-au respins solicitarea. Contestația lui la măsura arestării se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție peste 6 zile.  

Citește și
cutit
O femeie din Iași a fost înjunghiată de soț în fața primăriei, când a mers să depună actele de divorț

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult