Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Minora din Galați care a născut prematur în baie, acasă, ținuse sarcina ascunsă. Copilul a murit la scurt timp

Your browser doesn't support HTML5 video.

Caz cutremurător, la Galați: o tânără de 17 ani este cercetată pentru ucidere din culpă după ce a născut prematur, în urma unei sarcini ținute ascunse. Fata, care este elevă, a adus pruncul pe lume fără să înțeleagă ce se întâmplă.  

Era acasă, iar nou-născutul, o fetiță, s-a stins la scurt timp, din cauza lipsei oricărui sprijin medical.

Vecinii spun că fata ar fi născut luni seară, în baia apartamentului în care locuiește împreună cu părinții și cu fratele mai mic, într-un cartier de la periferia orașului. Încercase să ascundă sarcina și nu a înțeles că îi venise sorocul prematur, la șapte luni.

Femeie: ”O știu din vedere, o știam mare de felul ei, dar altfel nu știu nimic. Eu nu mi-am dat seama. Am auzit aseară, nu-mi venea să cred".

Femeie: ”Și eu am întrebat-o pe fetiță acum vreo lună, venea de la școală, "tu nu cumva ești gravidă?”, ”nu, tanti, iau pastile, de la pastile sunt, m-am îngrășat”. Vai de mine, dar așa burtă mare?".

Citește și
copil spital
Copil de 2 ani diagnosticat cu tuse convulsivă şi rujeolă. Copilul nu a fost vaccinat niciodată. Avertismentul medicilor

Tatăl vitreg a găsit-o pe copilă în baie. Sângera abundent, iar nou-născutul nu mai era în viață. Bărbatul a sunat la 112, dar numai tânăra mămică a mai putut fi salvată.

Dr. Cristian Onișor, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați: "Era proaspăt lăuză, de abia născuse. O sarcină unică, la domiciliu, pacientă neurmărită în cadrul spitalului nostru. La acest moment, ceea ce putem să declarăm este că starea pacientei este bună, este în afară de orice alt pericol".

Sarcina nu a fost urmărită deloc de vreun cadru medical. Polițiștii anchetează cazul.

7.000 de minore nasc anual în România, o treime din cazurile întregii Uniuni Europene 

Cms. șef Felicia Tudoran, purtător de cuvânt al IPJ Galați: ”Au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar în funcție de rezultatul cercetărilor încadrarea juridică se va putea schimba".

Deocamdată, sunt așteptate rezultatele necropsiei.

Tania Calcan, DGASPC Galați: "Am contactat părinții, oarecum și minora, dar suntem în etapa în care culegem informații privind mediul familial".

În funcție de rezultatele anchetei, tânăra de 17 ani ar putea avea nevoie de consiliere psihologică. Despre tatăl bebelușului nu știe nimeni nimic, iar tânăra a refuzat să vorbească.

Specialiștii cred că tragedia s-a petrecut din cauza lipsei de informații și a anturajului.

Silvia Malcea, psiholog: "Adolescența este caracterizată de curiozitate, de nesiguranță, de imagine de sine mai defectuoasă și, în acest context, consider că este vorba despre integrarea într-un anturaj nepotrivit și lipsa oricărei informații valoroase privind educația sexuală".

Conform Institutului Naţional de Statistică, aproximativ 7.000 de minore nasc, anual, în România. Iar asta reprezintă aproape o treime din numărul nașterilor de acest fel din statele Uniunii Europene.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult