Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Începe bătălia pentru custodia fetiței pilotului care i-a omorât mama. Audieri în dosarul crimei „rezolvate” de gadgeturi

Pilotul grec care a mărturisit că și-a ucis soția, după ce a fost dat de gol de gadgeturi, a fost huiduit de mulțimea furioasă în fața tribunalului. Judecătorii trebuie să decidă cui acordă custodia temporară a fiicei sale de 11 luni.

 

Pilotul grec Babis Anagnostopoulos a ajuns marți dimineață în fașa unei instanțe judecătorești din Atena, flancat de polițiști înarmați și purtând o vestă antiglonț. În fața tribunalului s-au strâns zeci de persoane, care i-au strigat „să putrezească în închisoare”. Ucigașul tinerei mame în vârstă de 20 de ani nu a reacționat însă la furia mulțimii, relatează cotidianul „The Sun”.

Individul a fost reținut joia trecută și după aproape o zi de interogatoriu a mărturisit că și-a ucis soția și apoi a înscenat un jaf în locuință, în încercarea de a scăpa nepedepsit. Probele strânse de anchetatori au fost însă zdrobitoare, respectiv date obținute din telefonul său, ceasul inteligent pe care îl purta femeia și care a înregistrat exact momentul decesului și camera de supraveghere din locuință, cu toate că pilotul o dezactivase.

Bărbatul susține că nu a premeditat crima, dar și-a ucis soția într-un acces de furie, care i-a întunecat judecata. Timp de mai multe minute, a strâns-o de gât și a sufocat-o cu perna, în timp ce femeia dormea, în dimineața de 11 mai, arată documentele judiciare.

Citește și
Grecia
Răsturnare de situație. Cine a omorât-o de fapt pe tânăra mamă de 20 de ani din Grecia, în luna mai

La crimă a asistat și fetița de 11 luni a cuplului, care urmează a fi încredințată temporar uneia dintre familiile soților. Părinții lui Caroline, David și Susan Crouch, au spus deja că vor avea grijă de fetiță, „în memoria eternă a mamei sale”

Micuța Lydia se află în prezent la mama pilotului, o profesoară din Atena, care și-a manifestat deja intenția de a o crește, alături de bunicul ei, care este arhitect. Aceștia nu s-au prezentat în fața instanței, dar avocatul lor a solicitat deja custodia.

Cât despre ucigaș, polițiștii consideră că acesta a fost „un actor desăvârșit” cât timp a făcut pe victima, în cele 38 de zile de la momentul crimei și până ce a fost ridicat de poliție. Un psiholog judiciar a notat că acesta „nu a manifestat niciun fel de emoție” în declarațiile sale de la poliție, considerându-l „o persoană bolnavă”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult