Modifica setarile cookie
Toate categoriile

“Iartă-i, nu știu ce fac!” Ultimele cuvinte ale unui deținut executat prin injecție letală

Un deținut a fost executat, în statul american Texas, prin injecție letală, fiind condamnat pentru uciderea unei studente, în 1998. Bărbatul și-a susținut nevinovăția până în ultima clipă.

 

Larry Swearingen, 48 de ani, a fost executat prin injecție letală pentru uciderea Melissei Trotter, în 1998. Bărbatul însă a susținut că autoritățile au ignorat probele care l-ar fi exonerat. Ultimele lui cuvinte au fost: „Doamne, iartă-i. Nu știu ce fac”.

Pe de altă parte, procurorii susțin că au făcut cee ace trebuie, având în vedere „muntele de dovezi” care-l încriminau pe Swearingen, scrie BBC.

Bărbatul a fost condamnat, în 2000, pentru răpirea, violarea și uciderea Melissei Trotter. Tânăra fusese data dispărută în decembrie 1998, iar trupul său a fost descoperit, o lună mai târziu, într-o zonă împădurită.

Citește și
Jack Campbell
Ultimele cuvinte ale unui deținut executat pe scaunul electric. Scăpase de moarte de mai multe ori

Avocații săi au susținut că dovezile expertiza medicală - inclusiv ADN-ul de sub unghiile victimei care nu era cel al lui Swearingen - ar fi trebuit să-l exonereze. Dar procurorii au susținut că dovezile furnizate îl încriminau. Tot ei au explicat faptul că ADN-ul ar fi putut proveni din contaminarea probelor.

"Un bărbat nevinovat nu este executat în această seară. Omul care a răpit-o, a violat-o și a strangulate-o pe Melissa Trotter este executat", a fost reacția autorităților.

Swearingen este cel de-al 12-lea deținut care a fost executat în SUA, în 2019, potrivit datelor Centrului de Informații privind Pedeapsa cu Moartea.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult